Struinkunst

Lisette Marije Eisenga
Hillegom

Kunst geïnspireerd op de natuur en de verhalen van ons landschap

Mijn kunst is geinspireerd door de natuur en het verhaal van ons landschap; Van eeuwenoude geologische processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt zijn eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. In mijn kunst zoek ik naar dat samenspel tussen mens en natuur.

"Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen"

Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat ook mijn kunst – een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan gelaagde, vaak dromerig, landschappen vol subtiele details en symboliek, die veel ruimte laten voor jouw eigen fantasie. Regelmatig maakt mijn kunst verhalen los; over een verre reis of over een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

Mijn kunst is opgenomen in de collectie van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek en ik doe mee aan het project Giant Tulip Bulbs van Gildemeesters Bollenstreek.

Wil je iets moois aan de muur of mag ik een kunstwerk of illustratie voor je maken? Mail lisettestruinkunst of bel/app (06)20303979.

Struinkunst
Om anderen te inspireren, startte ik Struinkunst - een blog vol inspiratie over creativiteit geinspireerd op de natuur. Daarnaast geef ik regelmatig workshops.

Ga naar struinkunst en laat je inspireren. Wil je een workshop (op maat) of creatieve coaching? Neem contact op via (06)20303979 voor de mogelijkheden.

Over Lisette Marije Eisenga

Mijn eigen verhaal begon in 1978. Ik kom uit een creatief nest en van mijn ouders kreeg ik een grote liefde voor de natuur (en het wandelen) mee; ze leerden mij de namen van bomen, planten en dieren. En nog belangrijker; ze leerden mij verwondering. 

Al van jongs af aan mixte ik tekenen en schilderen moeiteloos met stof en wol. Dat ‘over de grenzen kijken’ en ‘van de gebaande paden gaan’ heeft mijn visie op creativiteit gevormd. Ik hoor vaak mensen verzuchten ‘maar ik kan niet tekenen’ of ‘het is niet goed genoeg’. Alsof je alleen creatief bent als je goed kunt tekenen of dat het pas kunst is als het in een museum hangt. Onzin vind ik dat! Creativiteit gaat over spelen en experimenteren, over iets maken dat er eerder nog niet was. En vooral over plezier hebben tijdens het proces.

Dat plezier en de schoonheid van kunst en natuur wil ik delen!

Ik volgde een grafische opleiding en CMV Kunsteducatie en kreeg les van verschillende kunstenaars. Naast kunstenaar ben ik communicatie- en contentspecialist (zodat ik anderen kan helpen hun moois kenbaar te maken aan de wereld). Sinds 2009 blog ik over creativiteit en ik schreef twee boeken voor Forte Creatief.


Struinkunst

Lisette (Marije) Hoogeveen-Eisenga

Meerlaan, 145
2181BM Hillegom

Lid van beroepsvereniging

Struinkunst