Boetseerworkshops in Hillegom

Vincent de Kievit - Beeldend kunstenaar
Hillegom

Ben je altijd benieuwd geweest of boetseren iets voor jouw is? Dan is dit je kans. Je leert goed te kijken en vormen te vertalen in een kunstwerk. Anatomie, verhoudingen, compositie en persoonlijke kijk en weergave zijn hierbij de kernwoorden.

De boetseerworkshops worden in het atelier aan huis gegeven.

Een boetseerworkshop stelt je in staat om kennis te maken met de materialen boetseerwas en klei en een beeltenis te maken met of zonder armatuur.

De groepen zijn niet groter dan 6 personen zodat iedereen persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt.

Onderwerpen zijn een dier of een mens (portret of geheel (naakt)model). Er wordt gemiddeld drie a vier lessen aan een kunstwerk gewerkt.

Workshops zijn in overleg in te plannen - duur 2,5 uur (inclusief een pauze). De keuze bestaat uit:

- lange workshop van 10 lessen 

- korte workshop van 3 lessen

Ook is het mogelijk om (bij voldoende belangstelling) een hele dag (10.00 tot 17.00 uur) aan een kunstwerk te besteden. Een lunch kan in overleg aangeboden worden.

Basismaterialen zoals klei, boetseerwas, boetseergereedschappen of andere hulpmiddelen (armaturen) zijn bij niet bij de cursusprijs inbegrepen. Deze kunnen eventueel ter plekke worden aangeschaft. Wanneer er met een model wordt gewerkt, wordt per les een extra bijdrage gevraagd.

Een lesprogramma wordt vooraf met elkaar besproken.

 

Over Vincent de Kievit - Beeldend kunstenaar

“No nonsense”  en “What you see is what you get” zijn op mij van toepassing. Ik maak vrij werk en portretten van mens en dier in opdracht en geef boetseerworkshops. Mijn werk laat zich typeren als realistisch figuratief met een eigen signatuur en emotie.

“Oogkleppen op en gewoon doen.”  Dat is het advies dat ik tijdens een masterclass van Kees Verkade kreeg. In deze beeldspraak zijn de elementen “kijken en waarnemen“ opgesloten. Observeren en kijken zijn noodzakelijk bij het doorgronden van een onderwerp. Het is precies dat, wat ik tijdens de workshops aan cursisten probeer mee te geven.

Waarom ik zelf met boetseren ben begonnen, weet ik niet precies. Het was een gevoel van binnenuit waaraan ik gehoor moest geven. Door het te vroege overlijden van ouders van mijn jeugdvrienden, besefte ik dat je dingen die je graag wilt, ook echt moet doen.

Leven in het hier en nu. Boetseren is voor mij een belangrijke invulling daarvan. Daarnaast is het coachen en aanmoedigen van anderen om beter te worden mijn hogere doelstelling.

De rode draad in mijn bestaan is kijken en creëren, rust en eenvoud zijn daarbij belangrijk voor mij. Mijn inspiratiebronnen zijn mens en dier.

Ik ben Vincent de Kievit, beeldend kunstenaar.


Vincent de Kievit - Beeldend kunstenaar

Vincent de Kievit

Parallelweg 39
2182 CP Hillegom

Lid van beroepsvereniging

Boetseerworkshops in Hillegom