coachpraktijk de Berenbrigade


Culemborg

Bij de Berenbrigade kun je terecht als je kind of puber vastloopt in het leren, de concentratie, onzekerheid of faalangst. We onderzoeken welke kwaliteiten en talenten er versterkt kunnen worden om het tij te keren en te bouwen aan zelfvertrouwen.

Heeft uw kind ondersteuning nodig bij de werkhouding, het leren, de concentratie, faalangst, onzekerheid, het aangeven van grenzen of met andere vergelijkbare vragen, dan kan de Berenbrigade jullie verder helpen.
Door het voeren van oplossingsgerichte gesprekken leren de kinderen hun kwaliteiten en vaardigheden ontdekken, die ze vervolgens kunnen inzetten bij hun probleem. Op deze manier los je niet alleen het probleem op, maar bouw je bovendien aan ‘zelfvertrouwen en zelfkennis’. Met deze nieuwe vaardigheden kunnen ze voortaan zelf de strijd met nieuwe ‘beren op de weg’ aangaan!
Tijdens het coachen gebruiken we verschillende technieken als 'teken je gesprek', mindset, NLP, RET, schema's, systemisch werk en andere actieve werkvormen.
 

Bij de Berenbrigade kun je ook terecht voor een leren-leren-training voor pubers en studenten die vastgelopen zijn in het leren of het graag anders willen aanpakken. In de training komen de volgende aspecten van leren aan bod:
– De leerstijl: wat is je talent en hoe zet je die slim in?
– De leerstrategie: hoe pak je leerwerk en maakwerk slim aan?
– Faalangst: hoe ga je om met spanning en stress?
– Concentratie: hoe blijf je bij de les en hoe houd je het vol?
– Motivatie: wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen?
– Plannen: hoe organiseer je huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd?
– Evalueren: hoe pak je je zaken aan en hoe kun je dit verbeteren?
 

Je bent moediger dan je gelooft.
Sterker dan je eruit ziet en slimmer dan je denkt.
- Winnie de Pooh -

Over

Mijn naam is Petra van Breda en ik werk graag met kinderen. Ik ben al veel jaar werkzaam in het onderwijs als intern begeleider en weet goed hoe een schoolsysteem en het leren op school werkt.
Naar kinderen kijken, met ze praten, vragen stellen en goed luisteren levert fijne gesprekken op. Kinderen weten vaak goed wat er aan de hand is en wat er anders zou kunnen. Ze weten alleen niet altijd hoe ze dit aan moeten pakken, omdat ze er nog geen ervaring mee hebben. Ik hou ervan om met mijn oplossingsgericht manier van denken, kinderen te helpen hierin stappen te laten zetten. Ik vind het mooi om te zien hoe ze oefenen om de nieuwe vaardigheden neer te zetten. 
Naast mijn werkervaring in het onderwijs heb ik allerlei opleidingen gevolgd om als coach kinderen te ondersteunen. Zo ben ik gecertificeerd Teken-je-gesprek-coach, een ik-leer-leren-trainer en ben ik opgeleid als systemisch werker voor het onderwijs- en familieopstellingen. Ik heb een heerlijke gereedschapskist vol waarmee ik bij iedere vraag kijk welke tools ik het beste kan inzetten om de vraag te onderzoeken en begeleiden.  


coachpraktijk de Berenbrigade

Petra van Breda

JAn van Riebeeckstraat 1
4105BA Culemborg

coachpraktijk de Berenbrigade