Praktijk voor haptotherapie Paula Groeneveld

Praktijk voor haptotherapie Paula Groeneveld
Culemborg

Wanneer ga ik naar een haptotherapeut? Haptotherapie biedt ondersteuning in je werk of privé. Voorbeelden zijn: - burnout - negatief zelfbeeld - relatieproblemen - depressie - bij verlies - moeite met grenzen - spanning of angsten of als je

Luisteren naar je gevoel
Haptotherapie helpt je meer bewust te worden van je gevoel. In onze samenleving ligt de nadruk op ons denken. Ons voelen is vaak onderbelicht. Misschien herken je dat je veel bezig bent met wat je allemaal moet, hoe je wilt zijn of wat je moet kunnen, waardoor je geen aandacht hebt voor de gevoelens die er op dit moment zijn. We denken en vinden van alles, maar hoe het werkelijk voor ons is verliezen we uit het oog. We proberen het antwoord te vinden met onze denkkracht, terwijl het antwoord vaak verscholen ligt in onze gevoelens en behoeften.

In je leven maak je van alles mee. Ervaringen raken je, emotioneel en lichamelijk.
Ze vormen je. Jouw persoonlijke geschiedenis ligt in je lijf opgeslagen. Je ontwikkelt patronen die je eerst beschermen, maar die later niet meer nodig zijn en zelfs beperkend werken. Door weinig bewust te zijn van je gevoel kun je vervreemd raken van wie je in wezen bent.

Wat doet de haptotherapeut?
Ik begeleid het proces waarin je onderzoekt waar je vastloopt. Dit doen we in gesprek en met ervaringsoefeningen die je helpen om meer inzicht te krijgen in je gevoel, in hoe je denkt en wat je doet. Zo wordt je meer bewust van de patronen die je jezelf eigen hebt gemaakt. Dit bewustzijn helpt om keuzes te maken in wat nu bij je past en goed voor je is. Het kan leiden tot een andere manier van omgaan met jezelf en met anderen.

Over Praktijk voor haptotherapie Paula Groeneveld

Ik ben Paula Groeneveld (1968). In mijn werk raakt het me steeds opnieuw wanneer mensen de moed hebben om de processen van hun leven aan te gaan en trouw te zijn aan zichzelf in contact met de ander. Ik werk maak deel uit van het integrale gezongheidscentrum De Vrijstad. Verder ben ik sinds 2014 docent bij de Vakopleiding Synergos.


Praktijk voor haptotherapie Paula Groeneveld

Paula Groeneveld

Godfried Bomansstraat 2
4103 WR Culemborg

Praktijk voor haptotherapie Paula Groeneveld