Hersentraining voor meer lichamelijk en geestelijk welzijn

Neurobalans - Welzijn voor je brein
Deventer

Het beste uit jezelf en je leven halen. Optimaal functioneren en je volledige potentieel benutten. Willen we dat niet allemaal? Met Neurofeedback heb je een veilige, doeltreffende en eenvoudige manier gevonden om hieraan te werken.

Dynamical Neurofeedback® is een hersentraining die je helpt je brein in rust en balans te brengen. 
Tijdens het luisteren naar muziek monitort specialistische software via een paar sensoren op je hoofd je hersenactiviteiten. Het blijkt dat onze hersenen met de ontvangen feedback  zichzelf gaan corrigeren naar minder belastend gedrag waardoor ze beter gaan werken.

Neurofeedback? Iets voor mij?

  • Dynamical Neurofeedback® is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan rust, ontspanning en vertrouwen. 
  • Als je wat steun kunt gebruiken bij het focussen op wat belangrijk is om een krachtig en goed leven te leiden zoals jij dat wilt. 
  • Het helpt om rust in je hoofd en lichaam te krijgen, 
  • Het maakt het makkelijker om ‘naar binnen te gaan’ 
  • en de signalen op te merken van je lichaam en geest. 
  • Je gaat meer in het hier en nu leven.

De trainingen zetten je brein aan het werk tot het aanleggen van nieuwe hersenverbindingen, ze harmoniseren je hersengolven en bevorderen een evenwichtige samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft. Zo hervinden je hersenen hun natuurlijke balans.  

De verbinding met Innertrans
Margot Dopheide van Praktijk Innertrans ziet Dynamical Neurofeedback® als een waardevolle versterking in haar praktijk. Het helpt cliënten om de nodige rust in hersenen en lichaam te krijgen. Waardoor het voor iemand makkelijker wordt om met aandacht naar binnen te gaan.

Dat maakt deze neurofeedback tot een mooie partner in welzijn, naast lichaamsgerichte therapie en meditatie, de essentie van haar praktijk Innertrans.

Over Neurobalans - Welzijn voor je brein

Mijn naam is Margot Dopheide (1967). Daarnaast draag ik ook mijn spirituele naam Shunya. De eerste is mijn geboortenaam, mijn tweede naam wijst mijn innerlijke pad. Ze zijn beide belangrijk en vormen wie ik ben. Dat is mijn innerlijke reis, een pad dat ik blijf bewandelen. Er valt zoveel moois in mij te ontdekken.

Reizen vind ik fijn, het ontdekken van nieuwe gebieden, het ervaren van een andere cultuur.  Vanaf het moment dat ik meer naar binnen ging, mijzelf ging leren ontdekken, is dat mijn belangrijkste reis geworden. 

Even terug in de tijd. Als kind was ik vrolijk en spontaan. En ik sloot mij af. De buitenwereld was anders dan ik had verwacht. Dit matchte niet met mijn binnenwereld, waarin ik in een eigen wereld leefde. In mijn ogen was iedereen, de buitenwereld, beter dan ik.

Ontmoetingen brachten mij op pad van bewustzijn. Op het moment dat ik mijn lief ontmoette ging dit in een stroomversnelling door het samen volgen van man-vrouwtrainingen.  Dat bracht mij van mijn stuk, ik kwam pijnlijke delen in mijzelf tegen, verdriet en wanhoop, om vervolgens mijzelf te gaan ontdekken: liefdevol, zacht, krachtig en puur. Mijn reis naar mij zelf was begonnen.

Deze groei ontwikkelde zich verder, vanaf 2008 volgde ik trainingen en de opleiding voor Primal Rebirth therapeut aan het Aumm Instituut.
In 2010 startte ik met het begeleiden van aardemeditaties en dit was een eerste stap in het begeleiden vanuit mijn hart en tegelijk in contact te zijn met mijn essentie en met anderen.

In mijn begeleiding als therapeut en coach, werk ik lichaamsgerorienteerd. Via de weg van je hoofd naar je hart, je adem en naar je lichaam, leer je in het hier en nu te komen. Luisteren naar je lichaam is naast werken met verschillende delen in jezelf, waaronder het innerlijk kind, een essentieel deel in mijn werk.

Ik begeleid je graag op jouw pad. Plezier en ontspanning zijn belangrijk in mijn leven en zeker ook in mijn werk. Hiermee kun je jouw ontdekkingsreis maken richting kracht, liefde en wijsheid die in jou geborgen liggen.

Je bent van harte welkom.
Mijn Praktijk Innertrans, gecombineerd met Neurobalans, zit aan de Gooszenstraat 1 in Deventer. 

Hartelijke groeten,
Margot Shunya Dopheide


Neurobalans - Welzijn voor je brein

Margot Shunya Dopheide

H.G. Gooszenstraat 1, 1e etage kamer 11
7415 CL Deventer

Lid van beroepsvereniging

Hersentraining voor meer lichamelijk en geestelijk welzijn