Van idee tot verhaal | Schrijven in Delft

Marja van Rossum
Delft

Verhalen of gedichten schrijven voor je (klein)kinderen, boeiend schrijven over de plaats waar je woont of geboren bent; een boek uitgeven, je familiegeschiedenis optekenen of gewoon schrijven voor je plezier? Bij Schrijven in Delft kan het!

Marja van Rossum volgde in 2009 naast haar werk als kinderfilosoof de Docenten Opleiding Creatief Schrijven. Sindsdien begeleidt ze beginnende en  ervaren schrijvers.

De Tafel van Zes

Zes deelnemersplaatsen zijn er, koffie en thee is onder handbereik. Schrijven gaat aan de Tafel van Zes bijna als vanzelf door de combinatie van inspiratie, opdrachten, achtergrondinformatie en feedback. Vastlopen is er niet bij. Er is altijd wel een manier te vinden om op gang te blijven.

Vakkundige duizendpoot

Als gecertificeerd schrijfdocent heeft Marja flink wat vakkennis in huis. Ze leert schrijvers welke schrijftechnieken effectief werken en laat zien hoe je door te schrijven beter wordt in schrijven. Op ieder niveau.

Schrijfinspiratie

Voor verrassende inspiratiebronnen zijn schrijvers bij Marja aan het goede adres. Ze heeft een schat aan ideeën om de creativiteit wakker te maken! Met gerichte vragen en verrassende opdrachten daagt ze schrijvers uit om waarnemingen, associaties en herinneringen op papier zetten.  

Schrijf een boek!

Velen koesteren de stille wens om werk te maken van een familieverhaal of roman. De ideeën zijn er, soms al een aanzet. Of er is een schoenendoos vol foto’s of ander materiaal. Maar: het komt het er niet van. Want hoe schrijf je een boek? 
Met een gestructureerde aanpak helpt Marja bij het maken van een goed basisplan. Ze is een kei in het geven van feedback en helpt beginners en meer ervaren schrijvers om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Over Marja van Rossum

Marja van Rossum volgde in 2009 naast haar werk als kinderfilosoof de Docenten Opleiding Creatief Schrijven. Sindsdien geeft ze workshops en cursussen en begeleidt ze beginnende en ervaren schrijvers.

VAKdocent en meer
Bij De VAK, centrum voor de Kunsten werkte ze als coördinator van de afdeling schrijven. Bijna tien jaar lang gaf ze er cursussen creatief schrijven, verhalen en gedichten voor kinderen, sprookjes schrijven, van idee tot verhaal. Verder organiseerde ze er drie keer de Delftse dag van het Schrijven met workshops, een schrijversdiner en schrijfwedstrijden.

In het basisonderwijs
geeft Marja aan kinderen in alle leeftijdgroepen schrijfworkshops. Ook ontwikkelt ze projecten, vaak in combinatie met het filosoferen - haar andere vakgebied. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars, theater-, drama- en muziekdocenten.  

Instellingen voor kunst- en cultuureducatie
in Delft en elders in het land vragen Marja regelmatig voor het trainen en coachen van leerkrachten en schoolteams op het gebied van creatief schrijven.

Schrijfcoach
De afgelopen jaren richt Marja zich vaker op het begeleiden van mensen die de ambitie hebben om een boek te schrijven. Om ook te kunnen publiceren werkt ze graag samen met een Delftse uitgever: Bestelmijnboek.  

Schrijfcafé Delft
In 2016 bedacht Marja het schrijfcafé: een fijne plek om samen met anderen te schrijven, puur voor plezier en gezelligheid.  

Delft Vertelt
Als vrijwilliger draagt Marja haar steentje bij aan Delft Vertelt, waar Delftenaren hun waargebeurde verhaal voor het voetlicht kunnen brengen in het Rietveldtheater.


Schrijven in Delft

Marja van Rossum

Roland Holstlaan 1038
2624 JP Delft

Van idee tot verhaal  | Schrijven in Delft