Persoonlijke groei Lichaamsgerichte Therapie

Lichaamsgerichte psychotherapie, Innerlijk kind werk, Opstellingen
Zwolle

Wil je graag meer in verbinding komen met je jezelf, je gevoel of je lichaam? Voel je je onzeker, angstig, boos, verdrietig, gespannen? Heb je het gevoel dat het niet lukt om echt jezelf te zijn? Ben je aan het overleven? Heb je de neiging om je steeds aan te passen aan je omgeving? Zou je meer ruimte willen innemen voor jezelf? Loop je steeds tegen dezelfde moeilijkheden aan in je werk of in je relaties?​

​Met deze lichaamsgeoriënteerde vorm van psychotherapie onderzoeken we samen wat jou in de weg staat om helemaal jezelf te zijn en te genieten van het leven. Vaak blijkt dat wat we nu ervaren, direct verband houdt met onze kindertijd. De indrukken die je in je vroege jeugd hebt opgedaan en de conclusies die je daaruit hebt getrokken, bepalen hoe je voortaan jezelf, de ander en het leven ervaart. Het vormt je blauwdruk die de rest van je leven zijn weerslag heeft op je denken, voelen en handelen.  Dat geldt voor ons allemaal, ook al zijn we ons daar meestal niet van bewust.In deze vorm van therapie betrekken we je lichaam. Je lichaam drukt je levensgeschiedenis uit en vormt als het ware een container waarin al jouw ervaringen zijn opgeslagen. Je lichaam heeft bovendien een groot zelf herstellend vermogen. Door te werken met het lichaam kunnen geblokkeerde gevoelens en ervaringen vrij komen. Je kunt dan ook weer in verbinding komen met jouw eigenheid en unieke kwaliteiten zoals liefde, vreugde, kracht, verbinding , speelsheid etc.

Biografie / Over Jeanette Venema

 Mijn naam is Jeanette Venema, ik ben geboren in 1972 in de provincie Groningen. Ik ben opgegroeid als boerendochter in een klein dorp. Als 19-jarige zocht ik de dynamiek van de stad. In die tijd wees mijn gevoel me een richting voor opleiding en werk in het sociale domein. Mijn ratio won het echter en vervolgens werkte ik 12 jaar in de financiële dienstverlening. Op mijn 34e kreeg ik een burn-out. In mijn zoektocht naar herstel kwam ik uiteindelijk terecht bij het Aumm-instituut in Usquert. Ik startte er een 3-jarig traject en volgde aansluitend blokken in essence-work, familie-opstellingen, relatiewerk en traumawerk. In 2016 besloot ik het afstudeerproces te starten en in september 2018 studeerde ik af als Primal Rebirth therapeut (kortweg: lichaamsgerichte psychotherapie).Mijn eerste familie-opstelling maakte ik mee tijdens een NLP-training. De jaren daarna nam ik vaak deel aan familie-opstellingen en in 2010 startte ik de basisopleiding Familie-opstellingen & Systemisch Werk bij het Aumm-instituut. Later volgden bijscholingen bij het Hellinger-Instituut, Ingrid Dijkstra, Ursula Franke, Inge Knoope, Wilfried Nelles en anderen. Ik schoolde mij tevens in Opstellingen van het Verlangen bij Interakt en in Ik-Grensbewustzijn bij Nick Blaser. De rijkdom die ik heb gevonden tijdens mijn eigen groeiproces wil ik graag delen in mijn werk als therapeut en opsteller. Mijn stijl van werken is aandachtig, helder, intuïtief en met rust. Je bent welkom voor één of enkele sessie(s) of voor een traject. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust ontact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Jeanette Venema
Jeanette Venema

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: