Persoonlijke groei Dans & Beweging

Sacred Dance
Zwolle

Dansen brengt beweging in wat er innerlijk in ons leeft en geeft contact met ons diepste zijn.

Sacred Dance bestaat uit eenvoudige, beschreven dansen die op allerlei soorten muziek worden gedanst. Muziek van klassiek tot eigentijds, folklore, gipsy, religieus en pop. Eenvoudige passen herhalen zich en vormen zo een steeds terugkerend patroon. Hierdoor kan een meditatieve beleving ontstaan, kun je gaan waarnemen wat de dans met je doet, kom je vanuit het denken in het hier en nu, kun je gevoelens gaan ervaren, de stilte in jezelf. De dansen zijn rustig naar binnen gekeerd of juist uitbundig, het leven vierend.

Belangrijk is dat je plezier hebt in het bewegen, het dansen op de muziek. Het perfect uitvoeren van de passen staat niet voorop, wel de beleving hiervan. Hierdoor kun je oefenen om met mildheid, zonder oordeel naar jezelf te kijken en bij het volgende patroon weer opnieuw te oefenen. Uiteindelijk zul je ervaren dat de dansen als het ware in je lijf gaan zitten. Je gaat mee op de muziek en beleeft wat de muziek en de passen jou vertellen. Je komt in verbinding met  je eigen levenskracht en - energie. Je zult je opener, vrijer in je leven ervaren en met meer bewustzijn.

We dansen in een cirkel, meestal verbonden met de handen. Door de cirkelvorm is iedereen gelijk, kunnen we elkaar ontmoeten met een blik, met onze ogen. Veel dansen zijn gebaseerd op krachtige, oude patronen, zoals cirkel, kruis, lemniscaat en spiraal.

Het Helende Ritme
Lieke Winkler Prins

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.