Persoonlijke groei Muziek & Zang

Zingen met hart en ziel
Enschede

Stembevrijding

Zing je graag, maar heb je het gevoel dat je zingen vaak goed, mooi of zuiver moet zijn? En dat het belangrijk is wat de ander ervan vindt? Of denk je dat iedereen het beter kan? En dat dat je belemmert in je zingen. Of vind je dat je helemaal niet (meer) kunt zingen? We zitten vaak vol oordelen over onze stem. Stembevrijding gaat over vrijuit zingen, over moeiteloos zingen. Over ontdekken wat er in jou(w) (zingen) nog allemaal verborgen ligt. En dat je in je zingen stem kunt geven aan dat wat er op dat moment in je leeft. Stembevrijding gaat over jouw eigen lied. En gaat over zingen, omdat jij wilt zingen. Dat vraagt soms om moed. Kom jouw lied maar zingen, met alles wat zich in je beweegt.

 

Als stembevrijder ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie in Amsterdam. Stembevrijding gaat voor mij over vrijuit zingen en zonder moeite uiting geven aan alles wat in je leeft. Zingen vanuit je hart, zingen vanuit je ziel, in alle eenvoud.
Na mijn middelbare school studeerde ik Schoolmuziek aan het conservatorium. Sindsdien heb ik veel gezongen. Nu geef ik workshops en cursussen stembevrijding, workshops wereldmuziek en mantra’s zingen.  Ik werk zowel individueel als met groepen.

 

Als je kunt spreken kun je zingen,
als je kunt lopen kun je dansen.

                                  Zimbabwe

 

Wereldmuziek en mantra’s zingen

In deze workshops zingen we liederen uit alle windstreken.  Mantra’s  zijn korte teksten op eenvoudige melodieën uit diverse religieuze en spirituele richtingen. Bij het mantra zingen gaat het om de herhaling, je kunt door de muziek meegevoerd worden.  Sommige liederen zijn ingetogen, andere zijn uitbundig en vreugdevol. Tijdens het zingen en in de stiltemomenten verbinden we ons met onszelf, met elkaar en met de wereld om ons heen.

 

Iedereen is welkom, zangervaring is niet nodig.

 

Zingen met hart en ziel
Jorien Schepers

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.