Gezondheid Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Taiji Tao, QiGong en meditatie
Oldenzaal

Paul Grefte geeft les in taiji tao, qigong en meditatie (mindfulness)
Taiji Tao is bewegen op een rustige en ontspannen manier zodat lichaam en geest tot rust komen. Je beweegt met aandacht (mindfull) waardoor je bewust wordt van je lichaam. Voelen hoe je beweegt en hoe je in beweging kunt ontspannen. Het is gericht op heling en ontspanning, fysiek en mentaal. Er wordt gewerkt met Vijf-elementen bewegingsvormen die de energieƫn in het lichaam in balans brengen.

In de cursussen wordt aandacht besteed aan: staan, lopen, ademhaling, houding, evenwicht en balans, gedachtetraining en ontspanning (ofwel minimale inspanning).
De meditatie wordt op de stoel gedaan. De technieken die gebruikt worden zijn eenvoudig maar effectief. De techniek van het aandacht richten op je lichaam, ademhaling en wat er binnen in je gebeurt en daar objectief naar kijken komt uit de mindfulness.

Kenmerkend voor Taichi Tao is dat u de bewegingen en bewegingsvormen aan Uw eigen mogelijkheden kunt aanpassen. Daardoor is Taiji Tao ook voor mensen die fysieke beperkingen en gezondheidsproblemen ondervinden toegankelijk. Je hoeft niet iets te mankeren om profijt te hebben van Taichi Tao en meditatie.
 

San Qi Dao
Paul Grefte

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.