Persoonlijke groei Meditatie

Voel rust in je hoofd en lichaam
Ootmarsum

Dat hoofd van jou wil ook nooit eens stil zijn, altijd zijn er die gedachten. Zoveel dat ze je ook nog wel eens uit je slaap willen houden. ‘Ga dan toch mediteren’ , wordt er tegen je gezegd wanneer je vertelt hoe druk het soms kan zijn in je hoofd. Ja, leuk, hoe dan?

Een uur stilzitten en nergens aan denken zeker?

Gelukkig zijn er veel manieren om te mediteren en hoef je helemaal geen uur in stilte en gedachteloos te zitten. Iedereen kan mediteren, jij ook. Je gedachten tot rust brengen en ontspannen in slaap vallen.

Wist je dat meditatie de stresshormonen in je lichaam vermindert en ook je bloeddruk verlaagt? Daardoor kalmeert jouw lichaam en kan het zich herstellen van de spanning die je, gedurende een dag, toch vaak opbouwt. En dat is dan alleen nog maar het fysieke gevolg.

Door regelmatig te mediteren leer je jezelf steeds beter kennen en je krijgt meer overzicht over je leven. Ik stel ook geregeld een vraag aan mijn onbewuste voordat ik ga mediteren. Regelmatig kom ik met een antwoord op deze vraag uit de meditatie. Mediteren brengt je, als het ware, bij je eigen wijsheid.

Een aantal keren per jaar geef ik een meditatiecursus in Ootmarsum. De ervaring van de deelnemers lees je op mijn site. Daarnaast geef ik ook een aantal keren per jaar een ontzettend leuke ontspannings-estafette. 

 

 

 

Voel rust in je hoofd en lichaam - V.I.P.dag, meditatiecursussen, ontspannings-estafette
Astrid Leferink

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.