Gezondheid Eten & Drinken

Ambachtelijke IJsmakerij Tikje Anders
Scharnegoutum

Mijn naam is Piri Schaaper. In 2011 ben ik begonnen met het maken van ambachtelijk schepijs, na in 2010 mijn diploma ijsbereider gehaald te hebben. Mijn halve garage is verbouwd volgens HACCP tot een professionele ijskeuken. Vanaf 2012 verkoop ik mijn schepijs op markten/fairs en ook op trouwerijen, bij scholen, bejaardenhuizen en bedrijven vanuit mijn Engelse Bedfordijsbus uit 1979.

De melk/karnemelk betrek ik van Kaasmakerij Buurvrouw Durkje omdat haar 10 koeien het grootste deel van het jaar buiten lopen op een plantrijke weide. Dat betekent voor mij, lekker vette smaakvolle melk. Voor mijn ijs gebruik ik een basismix waar natuurlijke stabilisatoren/emulgatoren in zitten om het ijs minimaal 6 maanden te kunnen bewaren. De rest van de ingredienten zijn zo mogelijk zonder kleur, smaak en geurstoffen. Verder maak ik veel gebruik van fruit.

IJsmakerij Tikje Anders
Piroska ( Piri ) Schaaper-Spierdijk

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.