Gezondheid Kruidentherapie

Kruidenopleiding, cursussen, workshops & educatieve projecten
Nijmegen

Stadskruidentuin Nijmegen

Het gebruik van kruiden is al zo oud als de beschaving. Ondanks dat veel geneeskracht van planten vervangen is door synthetische geneesmiddelen, is de populariteit voor kruiden gebleven en zelfs toegenomen. In deze snelle en vaak stressvolle tijd varlangen mensen naar natuurlijke producten en leefwijze. Het is heerlijk om kennis te hebben van kruiden, weten hoe je ze moet verbouwen en wat je er mee kunt maken. Kruiden kunnen het plezier in de natuur vergroten. De geur werkt op je gemoed en laat je letterlijk ademen. De smaak verfijnt elk gerecht en de toepassing van geneeskracht ondersteunen en verrijken je leven.

 

Biografie / Over Maartje Gruter

Maartje Gruter Fytotherapeut, docent kruiden en theater.

'Ik werd vroeger gelukkig van de geur van de aarde en de kleur van bloemen in onze bloemenwinkel. Toch besloot ik een andere weg te gaan, die van het theater, waarbij ik gebieden van mezelf aansprak die me verder hielpen, vrijer en vollediger maakten. Nu ben ik sinds enige jaren met planten bezig en merk dat deze gebieden heel goed samen gaan en elkaar versterken, waardoor er een veelzijdig concept ontstaat dat ruimte schept voor nieuwe mogelijkheden. In mijn manier van lesgeven is dit terug te vinden, hoofd, hart en handen spelen een gelijkwaardige rol. Met kruiden werken is veelzijdig. Er bestaan mooie verhalen en rijke geschiedenis over kruiden, dit werkt tot de verbeelding. Ik ben gezonder en meer in balans gekomen door kruiden. Dit wil ik graag doorgeven'.

Martine van Empel is ook verbonden aan de Stadskruidentuin. Zij verzorgt de vormgeving van de site en flyer, producten, educatieve projecten en kinderfeestjes

Stadskruidentuin Nijmegen
Maartje Gruter

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: