Persoonlijke groei Kinderen-Ouders

Contakids
Nijmegen

In januari 2017 ben ik binnen DansDOET begonnen met Contakids en heb ik met ouders en kinderen gedanst, gespeeld en ontdekt. Zo vond ik mijn eigen weg in het werken met de fysieke dialoog tussen ouder en kind. Ik zie hoe ouders meer en meer gaan vertrouwen op de kracht en inventiviteit van hun kind en hoe ze op een ontspannen manier in contact zijn met hun kind. 

Er hoeft tijdens een Contakids klas niets te worden bereikt of bewezen en dat is voor ouders vaak een verademing. Het kind onderzoekt en de ouder ondersteunt. De ontmoetingen in dans en beweging zijn speels, gelijkwaardig, uitdagend en uitnodigend.  

Voortdurend laat ik ouders hun kinderen in dans en spel uitnodigen om zelf actief te zijn. Zo ontdekken ouders gaandeweg wat hun kind nodig heeft of wil doen. De ouders creĆ«ren, vanuit een veilige basis, telkens weer ruimte voor het kind om te experimenteren en te ondernemen; en de kinderen voelen hun eigen kracht en ontdekken hun fysieke mogelijkheden.

Soms geef ik ouders tijdens de Contakids klassen bewegingsopdrachten waarbij ze zich volledig op zichzelf mogen richten. De uitdaging op die momenten is om de zorg en aandacht voor hun kind eventjes los te laten en in het samenzijn met hun kind ook aandacht voor zichzelf te hebben. Vaak brengen deze momenten nieuwe onafhankelijkheidservaringen voor de kinderen. Het is mooi om te zien hoe kinderen op die momenten voor zichzelf vaak een nieuw bewegingsidee inbrengen en dat gaan uitproberen.  

Biografie / Over Marion Arts

Het leven kun je dansen en dat wil ik delen. Mijn opleiding tot docent dans heb ik gevolgd aan de dansacademie in Tilburg en daarmee heb ik de basis gelegd voor een leven lang leren en werken vanuit dans en beweging, binnen het onderwijs en daarbuiten. In mijn werk is dans zowel het middel, het gereedschap, als ook steeds het doel.

In dans en beweging ont-moet je jezelf en de ander in 'tussentaal' en zo ontstaat er ruimte voor dialoog, voor nieuwe gedachten en eigen creativiteit.

Ontspannen genieten van dans en beweging vormt de basis van de lessen, trainingen en workshops bij DansDOET en van daaruit kan persoonlijke groei en ontwikkeling plaatsvinden.

DansDOET beweegt, geeft ruimte en verbindt.

DansDOET
Marion Arts

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.