Persoonlijke groei Psychosociale therapie

Act-Mindfulness  (acceptance and Commitment Therapy)
Leiden

Bij ACT leer je op een andere manier met vervelende gedachten, gevoelens, en sensaties om te gaan dan hun eerste automatische reactie hun ingeeft: oplossen! 

Het blijkt namelijk dat het gevecht aangaan met gedachten en/of gevoelens of te vermijden vaak voor zorgt dat deze een grotere invloed krijgen op iemands leven.

De filosofie is dat het vechten tegen onvermijdelijke ervaringen/problemen uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. 

ACT bestaat uit 6 kernprocessen,

  • Acceptatie: Het gevecht stoppen tegen ongewenste gedachten, gevoelens en sensaties en de bereidheid opbrengen om deze vervelende interne ervaringen de ruimte te geven, ze er te laten zijn. 
  • Defusie: Het leren afstand nemen van je gedachten, zodat je hierdoor niet wordt meegesleept. Je leert te kijken naar je denken. Het leren jezelf van een afstand te kunnen bekijken
  • Mindfulness
  • Hier en Nu: Bewust stil kunnen staan bij de ervaringen van het moment in plaats van functioneren op de automatische piloot en steeds richten op de toekomt (of het verleden). 
  • Waarden: Op zoek gaan naar datgene wat er echt toe doet voor jou, wat jij als persoon echt belangrijk vindt in het leven: zoals liefde. Het duidelijk krijgen van onze eigen waarden.
  • Toegewijd Handelen:  leven naar je waarden door ernaar te handelen. 

Deze zes kernprocessen samen zorgen voor psychologische flexibiliteit het vermogen om aanwezig te zijn,een vitaal leven kan leiden.

ACT kun je volgen als therapie (gericht op klachten), of als training (gericht op persoonlijke ontwikkeling).Dit kan zowel individueel, als in groepsverband.

Voor behandeling kunt u  bellen

Ziens-Wijze
Gerrie van Giezen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.