Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Tuinhof Vitaal
Leiden

Tuinhof Vitaal staat voor 'vitaliteit in werk en leven'.
Mijn ervaringen als Cesartherapeut, (Bedrijfs)Fysiotherapeut, Mindfulness Trainer en Pilatesdocent komen in Tuinhof Vitaal samen. Graag draag ik bij aan ieders vitalileit door coaching in bewustwording en zelfmanagement.

In bedrijven geef ik verschillende trainingen op het gebied van Gezond werken waaronder Mindfulness trainingen/workshops. Daarnaast geef ik op open inschrijvingen Mindfulness Trainingen, Breathworks Mindfulness trainingen en Mindful Pilates.

Gezond Werken: Hoe zorg je goed voor jezelf tijdens werk? De aandachts punten zijn de 6 W's: werktaken, werkplek, werkwijze, werktijd, werksfeer en werkdruk. Tools: wekplekonderzoek, kennis houding en ergonomie, mindfulness, oplossingsgericht coachen.

Mindfulness (MBSR): Met mindfulness leer je aandachtig leven. Niet de automatische piloot, maar jij kiest waar je met je aandacht wilt zijn. Dit geeft rust, overzicht, ruimte en plezier! Een mooie training in het leren omgaan met stress en andere obstakels in het leven of gewoon om meer te leren genieten van het leven van alledag.

Breathworks-Mindfulness: Leven in balans met chronische pijn of ziekte. De training is gebaseerd op de grondbeginselen van het Mindfulness-Based Stress Reductie (MBSR) programma van Jon Kabat-Zinn.
Het programma is ontwikkeld door Vidyamala Burch vanuit haar eigen ervaringen met ernstige chronische pijn en beperkingen. Adembewustwording en liefdevolle vriendelijkheid vormen de basis in de meditaties en bewegingsoefeningen.  Vidyamala: 'vecht niet langer tegen je lichamelijke pijn of beperking, dit kan juist de toegang zijn tot mildheid en compassie.' 

Mindful Pilates: Belangrijke elementen in een Pilatestraining zijn: aandacht, beheersing, ademhaling, precisie en vloeiende bewegingen. In de lessen verken je je eigen mogelijkheden, zonder over je grenzen te gaan. Je oefent in een groep, waarin je op je eigen niveau de oefeningen uitvoert.

Ik geef regelmatig Mindfulness en Breathworks trainingen en workshops
Zie www.tuinhofvitaal.nl 
Locatie: InnerQiFlow, Herengracht 40 te Leiden.

De wekelijkse Mindful Pilates lessen geef ik op wo-ochtend bij Fysiotherapie Praktijk Zwanenzijde, Mussenplaats 1 te Leiden. (Merenwijk), op wo-middag en vrij-ochtend zijn de lessen bij InnerQiFlow, Herengracht 46. Voor lestijden en tarieven: www.tuinhofvitaal.nl

 

 

 

 

 

Tuinhof Vitaal
Ida Tuinhof

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.