Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Mindfulness - 8 weekse MBSR training
Haarlem

Mindfulness 

Mindfulness betekent 'leven met volle aandacht'. De meeste mensen leven constant in hun hoofd- in hun gedachten. Het overgrote gedeelte van deze gedachten gaat over de toekomst: " Ik moet morgen die bootschap doen', straks ga ik opruimenen daarna de was ophangen. Met Mindfulness richt je juist je aandacht op het heden. Je laat de gedachen voor 'straks' of 'morgen' los, en focust op wat je nu aan het doen bent. 

De kern van Mindfulness is het bewust worden van je automatische patronen in denken, voelen en doen. Als je weet wat er gaande is, heb je de keuze erin mee te gaan of juist niet. Mindfulness leert je om met meer aandacht in het leven te staan, jezelf en jouw patronen beter te leren kennen, uit je automatische piloot te stappen en bewuste, nieuwe keuzes te maken. 

Voor wie is Mindfulness geschikt?

Mindfulness is bewezen effectief bij klachten die angst, spanning en stemmingsproblemen ervaren. En voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven. Er kunnen  omstandigheden zijn waardoor de training (tijdelijk) niet bij je past. Dit komt in het intake gesprek ter sprake. 

Hoe ziet de 8 weekse training eruit? 

Een kleine bijeenkomst komt samen waarin we elke week met een ander thema werken. Deze bestaat uit Minfulness oefeningen, theoretische onderbouwing en het uitwisselen van ervaringen. Ook de praktische toepassing en bewust blijven in het dagelijkse leven. Door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

Word Wie Je Bent
Emilia Gransberg

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.