Gezondheid Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie
Haarlem

Craniosacraal therapie geeft toegang tot diepe ontspanning aan je systeem. Het herstelt het natuurlijke evenwicht en activeert het zelfgenezende vermogen van je lichaam. Om te kunnen leven moeten we vrij kunnen bewegen. 

De craniosacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie en gaat ervan uit dat het lichaam een eenheid is. Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect verbonden door het bindweefsel. Dit betekent bijvoorbeeld dat bij nek- schouderklachten de oorzaak kan liggen in teveel spanning van de maag en/of de lever.

Het bindweefsel geeft stevigheid en bescherming en zorgt voor beweeglijkheid. Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, maar door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of verkeerde voeding kan dit zelfhelende vermogen verzwakken. Craniosacraal therapie zet het zelfgenezende proces in het lichaam weer in beweging en beperkingen in de weefsels kunnen herstellen.

Indicaties
Bij hoofdpijn, migraine, rug- en nekklachten, maag- en darmklachten, slapeloosheid, niet tot rust kunnen komen, piekeren, klachten na een ongeval, RSI, whiplash, stress, angsten, hyperventilatie, concentratiestoornissen, klachten na de bevalling. Bij klachten en issues ten gevolge van verlies, scheiding, conflicten, veranderingen en overgangsfasen.

De laatste jaren zie ik in de praktijk veel mensen met burnout gerelateerde klachten. Daarnaast mensen die zoekende zijn hoe om te gaan met hun hoog-gevoeligheid. (HSP). Ook begeleid ik veel vrouwen in de overgang tussen 45 en 55 jaar. Juist de combinatie van het fysieke en het emotionele/mentale geeft goede resultaten.

Vergoeding
Ik ben geregistreerd als craniosacraal therapeute. De therapie wordt vergoed in het alternatieve pakket.

praktijk M. Wouda
Monique Wouda

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.