Welzijn Stressmanagement

De Stresswinkel voor (te) drukke mensen
Haarlem

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door stress. Een burnout is daarvan het bekendste voorbeeld, een combinatie van te veel stress en te weinig rust.

Vrijwel iedereen heeft bij vlagen last van stress, maar ook iedereen heeft er profijt van want onder stress kun je vaak langer doorgaan, scherper denken en goed presteren. En daar zit ook meteen het risico want hoe lang kun je doorgaan en hoe zorg je voor een goed herstel. Wanneer de balans tussen inspanning en ontspanning weg is gaat er van alles mis: slecht slapen, moeite met concentreren, dingen vergeten. Vergelijk het met een elastiekje, wanneer je het niet terug laat veren gaat de rek eruit. En toch .....wanneer we ons lichaam de kans geven kunnen we opmerkelijk snel herstellen.

De laatste jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar stress. Hieruit is onder andere bekend geworden dat we de mate van stress die we ervaren goed kunnen beinvloeden. Het is zelfs zo dat onze lichamelijke reactie vooral wordt bepaald door hoe wij denken over de stressvolle gebeurtenis. Wanneer mensen positief denken over een stressvolle gebeurtenis, blijkt deze geen negatieve invloed te hebben op hun gezondheid maar juist een postieve.

De stresswinkel helpt mensen om beter te leren omgaan met stress. De stresswinkel biedt betaalbare, praktische trainingen, workshops en coaching waarin mensen geleerd wordt om hun eigen veerkracht te gebruiken. De eerstvolgende training start op woensdagavond 18 januari in Bloemendaal .

De Stresswinkel
Marion Bierens

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.