Duurzaamheid Opleiding en Training

Maak je duurzame bedrijf online goed vindbaar met een sterke website en social media
Heemstede

Ik ben Adrieke de Kraker van MVO Factor en leer ondernemers met een duurzaam bedrijf of duurzame locatie om helder te communiceren over hun duurzame activiteiten onder het motto:
Be Good and Sell it!

Daarbij laat ik deze ondernemers zien hoe ze slim gebruik kunnen maken van online communicatie en social media, zodat ze hun MVO communicatie geloofwaardig en transparant maken, beter worden gevonden én succesvoller worden.

Waarom ik doe wat ik doe?

Ik hou heel erg van kennis delen en verbinden. En van helpen, uitleggen, toelichten, voorbeelden geven. Het ondernemerschap boeit me enorm. Voor mijzelf (ik nu al zo'n 12 jaar zelfstandig ondernemer - heerlijk!) en ook om anderen verder te helpen in hun ondernemerschap. Maar dan wel graag met focus op ondernemers die goed bezig zijn. Goed bezig voor het milieu en goed bezig voor anderen. Duurzaam ondernemen dus.

Dat zouden veel meer ondernemers moeten doen en veel meer consumenten, gasten en bezoekers van moeten genieten. Moeten? Dat klinkt niet fijn. Maar ik bedoel gewoon dat ik het jammer vind dat veel mooie, gave, duurzame initiatieven vaak nog zo onbekend zijn bij het grotere publiek.

Hoe dat komt? Misschien omdat de link tussen duurzaamheid en marketing niet zo'n gebruikelijke is?  Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik veel gemiste kansen zie op dit vlak. En dat ik ondernemers graag help om daar concrete stappen in te zetten.

Daar heb ik plezier in, daar kan ik ook écht een verschil maken heb ik gemerkt. Dus ga ik daar enthousiast mee verder en leer ook elke dag weer zelf erbij. Over het online ondernemen, de kracht van social media en vaak ook de eenvoud van een heldere boodschap.

En waarom dan social media???

Vanuit mijn achtergrond in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen viel het me op dat juist die ondernemers die vaak heel goed bezig zijn, daar maar weinig over communiceren. Online niet écht goed vindbaar zijn en héél veel kansen laten liggen op social media.

En dat is zo jammer, een gemiste kans. Voor de ondernemers zelf, maar natuurlijk ook voor alle mensen die hun producten, diensten en gave duurzame locaties dan helemaal niet weten te vinden.

En nu is juist social media zo’n uitgelezen mogelijkheid om je onderneming ook écht social-proof te maken. Het is immers veel geloofwaardiger wat ánderen zeggen over jouw bedrijf, dan wat je daar zelf over zegt.

Sinds dat kwartje bij mij is gevallen, zie ik een heel concrete link tussen duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en social media en doe ik er alles aan om in mijn (online) trainingen duurzame ondernemers te motiveren om social media met plezier te omarmen.

MVO Factor
Adrieke de Kraker

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.