Persoonlijke groei Traumatherapie

Somatic experiencing: Hulp bij traumaverwerking
Haarlem

Somatic Experiencing: hulp bij traumaverwerking
Somatic Experiencing (SE) betekent letterlijk een lichamelijke ervaring. Deze behandelmethode richt zich op de effecten van trauma in je lichaam (Soma). De reactie op een overweldigende gebeurtenis is vooral instictief van aard. Focussen op het verstand levert bij traumaverwerking daarom niet het  gewenste resultaat op. Er kan wel verlichting van enkele symptomen optreden, maar geen blijvend herstel. SE richt zich op de fysiologische reacties in je lichaam en helpt daarmee trauma te helen.

Voor wie is Somatic Experiencing bedoeld?
Voor iedereen die te maken heeft met de effecten van een traumatische gebeurtenis in zijn leven, zowel psychisch als lichamelijk. De fysieke, mentale en emotionele uitingsvormen zijn zeer divers bij trauma. Je bent bijvoorbeeld de regie over je gevoelens of gedrag kwijt. Je bent angstig, paniekerig of schrikachtig. Je bent prikkelbaar, snel geirriteerd of je geraat je agressief. Je lijdt aan geheugenverlies of hebt concentratieproblemen.

Hoe werkt Somatic Experiencing in mijn praktijk?
Bij elke sessie creeeren we eerst een voor jou veilige omgeving. Je neemt plaats op een stoel of je gaat liggen op een behandeltafel. We beginnen de behandeling vanuit het "hier en nu". Ik help je contact te maken met én bewust te worden van jouw lichamelijke sensaties. Zo ontdekken we hoe trauma zich in jou heeft gemanifesteerd en kunnnen we van daaruit nieuwe, gezonde en herstellende fysiologische reacties oproepen. Dit doen we in hele kleine stapjes, zodat je zelf grip houdt op het proces. Zo vindt ontlading van de geblokkeerde overlevingsenergie veilig plaats.

Praktijk WaalWijz
Shirley de Waal

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.