Persoonlijke groei Lichaamsgerichte Therapie

Lichaamsgerichte (Psycho)therapie, leersupervisie, holistic pulsing en trainingen.
Heemstede

Vanuit mijn praktijk in Heemstede begeleid ik sinds 1999 mensen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en heling. Je kunt bij mij terecht voor lichaamsgerichte psychotherapie, leersupervisie, holistic pulsing en trainingen.

Ik werk vanuit de visie dat elk mens in staat is zich te verbinden met zijn of haar kern. Ons lichaam vormt hierbij een bron van energie en wijsheid. Door te leren luisteren naar het lichaam worden we ons bewust van spanningen, gevoelens, onderliggende behoeften en verborgen patronen. Als onderdrukte spanning of emotie geuit wordt, kan energie weer vrijer stromen. Door belemmerende patronen te herkennen, kunnen we leren deze los te laten en alternatieven te ontwikkelen. Je ontdekt wat essentieel voor je is en hoe je weer in beweging kunt komen om met meer autonomie, vreugde en bewustzijn je leven vorm te geven en te verdiepen.

De volgende methoden en technieken worden gebruikt: het onderzoeken en creëren van basisveiligheid door fysiek te leren aarden, het versterken van lichaamsgewaarzijn (felt sense), Ik maak zowel gebruik van inzichtgevende gesprekken, opstellingen, ademhalingstechnieken, beweging, stem en lichaamhouding.

Lichaamsgerichte therapie heeft effect bij verschillende klachten:

  • moeite hebben met het voelen en uiten van emoties
  • depressie en neerslachtighei
  • stress en burn-out
  • rouwverwerking
  • verwerking van trauma’s en oud zeer
  • zingevingsvragen

Diverse zorgverzekeraars vergoeden behandelingen geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Zie mijn website zelfreflectie voor het actuele overzicht.

  • Momenteel volg ik de opleiding tot supervisor vanuit de SBLP (beroepsorganisatie voor Lichaamsgeörienteerde (Psycho-)Therapie en zoek hiervoor oefencliënten die bij mij minimaal drie individuele supervisie sessies willen doen. Omdat ik in opleiding ben werk ik tegen een gereduceerd tarief. In aanmerking komen bijvoorbeeld lichaamsgericht werkende therapeuten of coaches.

Biografie / Over Jeanette Hollenberg

Sinds 1999 werk ik als lichaamsgericht therapeut/trainer. Ik ben houder van het Europees Certificaat Psychotherapie en volgde o.a. opleidingen tot Energetic Integration Therapeut, NLP, Psychodrama, Neuro Affectieve Ontwikkeling, Trauma/SE (Peter Levine), Holistic Pulser en Systems-Centered Training. 

Mijn benadering is erop gericht om mensen in contact te brengen met hun oorspronkelijke levensenergie, authenticiteit en kwaliteiten. Vanuit respect voor ieders eigenheid en grenzen loop ik als reisgezel met je mee. Ik heb een achtergrond in leidinggevende en adviserende functies in het bedrijfsleven/gezondheidszorg. Sinds 2005 ben ik als leertherapeut en vanaf 2016 als leersupervisor aan BodyMind Opleidingen verbonden.

Vergoeding
De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is geen verwijzing van de huisarts nodig. Zie mijn website voor het actuele overzicht van zorgverzekeraars die behandelingen vergoeden. Heb je vragen, bel of stuur me een mail.

Praktijk voor Lichaamswerk
Jeanette Hollenberg

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: