Persoonlijke groei Meditatie

Boeddhistische meditatie en mindfulness bij Je bent nu hier, Haarlem
Aerdenhout

Boeddhistische meditatietechnieken zijn er in vele soorten. Dat maakt de reis naar binnen des te boeiender!

Voorbeelden zijn de meditatie op liefdevolle vriendelijkheid, reinigende meditaties met behulp van een mantra en de ontspanningsmeditatie waarbij je recente maar ook opgeslagen emoties en gevoelens verwerkt en opruimt.

De bekendste techniek is echter wel de Vipassana, het opmerkzaam (mindful)zijn. Door in het moment te zijn, creëer je meer ruimte in je hoofd en lijkt de tijd zelf ook wat ruimer te worden.

Naast de 'gewone' Vipassana is er ook nog de Vipassana Kamatan, een heel speciale techniek waarbij je echt 'oud zeer' wegwerkt (karma). Wat opgeruimd is, zal geen repercussies meer hebben in je leven.
De lessen worden gegeven in blokjes van acht, maar zoals veel mensen al hebben ervaren is het fijn om steeds verder te gaan op dit pad.

Mindfulness is gebaseerd op de eerste vorm van Vipassana, de 'gewone' opmerkzaamheid. Hierbij gaat het om een afgeronde training van 8 lessen. Hij brengt je terug in het Nu, leert je meer te genieten van het leven en beter om te gaan met problemen. Door een combinatie van meditatie, yoga en ontspanningsoefeningen leer je weer om niet alleen in je hoofd te leven maar in je hele lichaam.

Zie de website voor meer informatie!

Annemarie van Tijen meditatie en mindfulnesstrainingen
Annemarie van Tijen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.