Welzijn Persoonlijke Begeleiding

Begeleiding bij (langdurige) eenzaamheid op maat
Heemstede

Bij een signaal van honger en dorst, weet je wel wat je te doen staat. Maar wat doe je aan eenzaamheid? Wanneer je je na een voor jou ingrijpende gebeurtenis eenzaam voelt, is dat heel normaal. Wanneer het gevoel te lang doorgaat (> 9 maanden) of wanneer eenzaamheid langzaam je leven gaat beheersen, is het van belang om iets te gaan doen!

Eenzaamheid vraagt echter wel een hele andere aanpak dan ‘meer onder de mensen komen’ of ‘lid te worden van een club’. Eenzaamheid is een complex probleem. Het is goed om daar eerst nog meer over te weten te komen. Daarna is het aan jou iets te willen veranderen, waardoor je leven weer minder eenzaam en leuker wordt.  En er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt, ook als je beperkingen hebt! Je moet de bereidheid hebben om er zelf mee aan de slag te gaan, dat hoef je niet alleen te doen. Goede professionele hulp is gebaseerd op kennis van zaken en helpt bij het aanpakken van eenzaamheid.

Neem de eerste stap op weg naar je nieuwe leven.

  • Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij eenzaamheid en kan je daarbij helpen. Een individueel programma bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht bijeenkomsten van 1 à 1,5 uur. 
  • Ik bied ook een cursus aan in groepsverband (minimaal 6, maximaal 12 personen). Deze bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 à 2,5 uur.

De cursus is ook online te volgen met mijn persoonlijke begeleiding op maat. Meer info? Mail me even!

Biografie / Over Marijke Coert

Ik ben Marijke Coert (1954), Individueel Coach en gecertificeerd Specialist Eenzaamheid.

Ruim 40 jaar heb ik op HRM-gebied ervaring opgedaan in advisering, coaching en begeleiding van leidinggevenden en medewerkers. Ik volgde van 2002 tot 2005 de Hbo-opleiding Personeel & Arbeid, waarna ik in 2014/2015 de beroepsopleiding coaching afrondde bij de Academie voor Coaching in Utrecht. In 2016 ben ik mijn hart gaan volgen en met mijn coachpraktijk begonnen. Ik heb ik me gespecialiseerd in deskundige hulp bij eenzaamheid bij Faktor5, Jeannette Rijks. Zij is bekend als coach in het programma ‘Nooit meer alleen’.

Passie
Ik vind coaching een prachtige manier om mensen sterker te maken. Ik help bij het uitzetten van een eigen koers of door je behoefte tot verandering werkelijkheid te laten worden. “Bewustwording, eigen verantwoordelijkheid en actie” zijn daarbij de sleutelwoorden. De ervaring leert dat coaching alleen werkt wanneer iemand zelf de wil heeft iets te veranderen en bereid is er iets voor te doen. Ik vind het enorm inspirerend iemand bij zijn/haar persoonlijke groei te kunnen en mogen ondersteunen en zelf te laten ontdekken hoe een droom werkelijkheid kan worden.

Oplossingsgerichte werkwijze
Als coach richt ik me op het ontdekken en ontwikkelen van (verborgen of) aanwezige talenten en kwaliteiten van cliënten, maar ook op het onderzoeken van eigen gedrag, aannames en denkpatronen. Uitgangspunt hierbij is dat iemand zijn eigen antwoorden en krachtbronnen (her)ontdekt en zelf in beweging komt. De methodiek die ik gebruik, is altijd positief en oplossingsgericht.

Coert Coaching & Advies
Marijke Coert

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: