Gezondheid Lichaamswerk

Rolfing® Haarlem: Your Body in Balance
Haarlem

Rolfing® is een vorm van lichaamsgerichte therapie en bewegingseducatie die het bindweefsel (ook wel fascia genoemd) reorganiseert zodat het lichaam efficiënter kan functioneren.

Rolfing Structurele Integratie is een procesmatige handmatig toegepaste techniek ontwikkeld door Dr. Ida Rolf PhD met als doel het verbeteren van de structuur en de beweeglijkheid van het menselijke lichaam als geheel in plaats van het behandelen van afzonderlijke symptomen.

 • Het doel met Rolfing SI is om het lichaam beter in balans te brengen in relatie met de zwaartekracht door te werken op het fascia netwerk (bindweefsel) van het gehele lichaam en door bewegingseducatie.
 • Het verbeteren van de relatie tussen het lichaam en de zwaartekracht resulteert in een economischere wijze van functioneren, vermindert chronische pijn, zorgt voor meer bewegingsvrijheid en verbetert het gevoel van welbevinden van lichaam en geest.

Rolfing® SI kan een positief effect hebben op o.m.:

 • Pijn in de onderrug,
 • Een slechte houding
 • Chronische pijn
 • Ischias en heuppijn
 • Frozen shoulder, RSI en algemene stijfheid
 • carpaal tunnel syndroom,
 • Burn-out
 • Post operatieve pijn
 • Nekpijn
 • Scoliose

Biografie / Over Kostas Stavridis

Ik ben geboren en getogen in Larissa, Griekenland in 1982. Ik heb altijd het grote verlangen gehad om mensen te helpen. Dit heb ik altijd geuit via mijn interesse en liefde voor koken en hierdoor ben ik chef-kok geworden.

Al snel raakte ik gefascineerd door de helende eigenschappen van voedingsmiddelen en het helingsproces van mensen. Tijdens de ontdekkingsreis naar mijn ware zelf kwam ik via Aikido in contact met Reiki in 2008, Athene, Griekenland. Vanaf dat moment was ik zeer geïnteresseerd in de holistische wijze van genezen. Kort daarna werd ik bewust van mijn verlangen om mijn handen meer actief te gaan gebruiken voor het genezen.

In 2016 ontdekte ik Rolfing® Structural Integration.
Al heel snel mocht ik de voordelen van deze methode ervaren. Dankzij de holistische en procesmatige aanpak van het verbeteren van de lichaamsstructuur en het functioneren van een persoon, en het gebruik van de zwaartekracht als gereedschap, vind ik Rolfing SI een effectieve manier op verschillende niveaus en op verschillende manieren.

 • Voor mij was de meest interessante ervaring van het Rolfing proces, dat de verandering van mijn lichaamsstructuur de manier waarop ik het leven ervaar heeft verbeterd. Ik had minder stress en op hetzelfde moment was ik productiever op het werk. Daarnaast merkte dat ik op een meer ontspannen manier met persoonlijke relaties om kon gaan.

In 2017 woonde ik het Spectrum Rolfing Seminar bij en in 2018 voltooide ik de training als gecertificeerd Rolfer™ bij de European Rolfing Associaton in München, Duitsland. Sinds die tijd heb ik mijn eigen Rolfing praktijk in Haarlem en in Laren.

IYASU
Kostas Stavridis

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: