Persoonlijke groei Yoga

yoga Studio 5
Haarlem

Heel letterlijk betekent hatha de zon (=ha) en de maan (=tha), wat ook symbool staat voor mannelijk en vrouwelijk, ratio en emotie, lichaam en geest, inspanning en ontspanning, etc. Iedereen zoekt de balans tussen beiden; tussen in- en ontspanning, tussen lichaam en geest.

Bij hatha yoga werk je hieraan met behulp van de diverse (lichamelijke) houdingen (asana’s), waarbij de adem een duidelijke en belangrijke rol speelt. De adem wordt ook gezien als de verbindende factor tussen lichaam en geest. De adem helpt je ook de oefeningen op een dieper niveau te ervaren. Door middel van de yoga houdingen maak je je lichaam soepeler en sterker en leer je ontdekken waar je spanning vasthoudt en hoe je dieper kunt ontspannen. Je leert te luisteren naar je lichaam.

In de lessen wordt van tijd tot tijd ook aandacht besteed aan concentratie-oefeningen in de vorm van korte meditaties, om meer bewust te worden van de wervelingen van het denken. Deze oefeningen kunnen helpen bij momenten van stress, waar iedereen wel eens, in meer of mindere mate, last van heeft.

Studio 5 voor Yoga en Mindfulness
Ingrid van Voorthuijsen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.