Welzijn Verlies- en rouwbegeleiding

Verliescoaching bij scheiding
Haarlem

Een scheiding heeft grote impact. Je krijgt in korte tijd te maken met veel veranderingen en moet daarbij veel verliezen incasseren. Het verlies van een partner, tijd met je kinderen, het verlies van houvast of toekomstperspectief. Het is een intens en moeilijk proces en soms voelt het allemaal te veel.

Bij verlies als gevolg van een scheiding hoort rouwverwerking. Een proces van verdriet en herstel. Verlies en rouw zijn onlosmakelijk verbonden met liefde en verbondenheid. Als we niet leren afscheid nemen kunnen we niet open staan voor een nieuwe ervaring. Bewust bezig zijn met het verwerken van de scheiding helpt je om weer grip te krijgen op je leven en je toekomst.

De coaching is gericht op drie pijlers: 

  1. Ruimte en aandacht voor verliesverwerking.
  2. Je werkt aan jezelf. Daarbij ga je opnieuw ontdekken wie jij bent, zonder partner of gezin. 
  3. je werkt aan een toekomstplan. Op een praktische wijze leer je je aandacht richten op de toekomst, op het stellen van je eigen nieuwe doelen.

In dit integrale proces krijg je een stevige basis en tools aangereikt om weer voluit te leven en jezelf te zijn.

Wil je een afspraak maken voor een intakegesprek, neem dan vrijblijvend contact met me op. Welkom!

Biografie / Over Martine Stavenga

Sinds 2011 ben ik gestart met mijn praktijk als familie mediator bij de begeleiding van (echt)scheidingen. Daarnaast volgde ik de opleiding tot SCHIP-behandelaar voor het begeleiden van stellen bij de rouwverwerking na de echtscheiding, de opleiding als systemisch coach bij het Bert Hellinger Instituut, als EFT-mediator bij de Stichting EFT Nederland en Intuitie practitioner bij Centrum voor Effectieve Intuitie. 

In de afgelopen jaren ben ik me verder gaan verdiepen in de dynamiek en de psychologie van relaties, vooral om antwoord te vinden op de vraag ‘hoe komt het toch dat we verliefd worden en alles voor elkaar over hebben en dat na verloop van de jaren de relatie kan omslaan naar conflict, verwijten of verwijdering?’

  • In die zoektocht hebben de diverse opleidingen daarbij enorm geholpen. Begrijpen dat je manier van omgaan met complexe emotionele situaties is gevormd in je jeugd, begrijpen welke overtuigingen (positieve of negatieve) daarbij zijn ontstaan en wat de impact daarvan is op je gedrag in relatie met je dierbaren.  

Naarmate ik mezelf hierin meer ontwikkelde, zag ik ook meer en meer de verschillende patronen bij mijn cliënten die verwikkeld waren in het proces van scheiden. Daarbij zag ik het belang voor zowel jezelf als je omgeving om moeilijke kwesties bespreekbaar te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen emoties, gedachtes en handelen en pijn van het verlies niet mee te nemen naar de volgende stap in je leven en vooral om je omgeving of kinderen er niet mee te belasten. Daar help ik bij.

Over & Uit
Martine Stavenga

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: