Persoonlijke groei Yoga

Kundalini Yoga en yin yoga les van YogaRiska in Aerdenhout
Aerdenhout

Wil je minders stress ervaren, Beter kunnen omgaan met stressvolle gebeurtenissen, vermindering van lichamelijke en/of psychische klachten en meer balans in je leven? Dan is kundalininyoga iets voor jou! 

  • Kundalini yoga is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. 

Een kundalini yoga les duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. De structuur van een kundalini yoga les is altijd hetzelfde, de inhoud kan iedere les weer anders zijn omdat er ontelbaar veel kriyas en mediaties zijn. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een kundalini yoga les. 

Iedereen kan kundalini yoga beoefenen. Jong en oud en je hoeft niet lenig te zijn. 

Biografie / Over Riska Volkerts

Mijn naam is Riska Volkerts (1973) en ik beoefen al vele jaren yoga
In mijn jeugd heb ik professioneel getennist. Door mijn vader, die thuis dagelijks yoga beoefende, werd ik erop gewezen hoe goed yoga voor me was om meer gefocust en ontspannen te spelen. Na mijn tenniscarrière heb ik een paar jaar tennisles gegeven. Hierna heb ik samen met mijn zus kledingwinkels JUTKA & RISKA opgericht.

Ruim zeven jaar geleden werd ik ziek.
De artsen hadden geen idee wat er met me aan de hand was en waar mijn vermoeidheid-en andere neurologische klachten vandaan kwamen. Met de opvoeding van drie kleine kinderen waren dit erg zware jaren. Ik ben veel gaan mediteren en lichte yogalessen gaan volgen, waar ik me erg goed bij voelde. Inmiddels heb ik de diagnose “ziekte van Lyme” gekregen. Dat gaf rust. Na gerichte therapie gaat het inmiddels veel beter met mijn gezondheid.

In 2016 ben ik op Bali in aanraking gekomen met Kundalini yoga en dat veroverde mijn hart. Ik heb mijn opleiding tot Kundalini yoga docent vorig jaar afgerond aan de Karam Kriya School en ben inmiddels begonnen met de Teacher training Level 2. Ook heb ik vorig jaar mijn Yin Yoga docentenopleiding afgerond.

Yogariska.nl
Riska Volkerts

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: