Persoonlijke groei Psychotherapie

Past Reality Integration therapie en coaching (PRI)
Haarlem

PRI® -Past Reality Integration- is een krachtige therapie en bewustzijnsleer voor emotioneel welzijn. Bevrijd jezelf van emotionele blokkades en leer steeds meer vanuit je hart te leven. Vanuit liefde, in verbinding met jezelf en de ander.

Veel van onze ervaringen, gedachten en emoties komen voort uit overlevingsmechanismen die voor kinderen noodzakelijk zijn, maar voor ons als volwassenen destructief. Vaak zijn we ons niet bewust van de overlevingsmechanismen of weten we niet wat we ermee moeten. Denk aan gevoelens als angst, onzekerheid, somberheid, gevoelens van slachtofferschap, boosheid, het gevoel vast te zitten, emotionele uitputting of eenzaamheid

Met de PRI-methode is het wel mogelijk hier iets aan te doen.
En nog belangrijker: je krijgt een instrument in handen om zelfstandig en langdurig deze oude overlevingsmechanismen te doorbreken. Eenmaal geleerd nemen klachten af en kun jij ook in de toekomst zelfstandig aan eventuele opkomende klachten werken. Hierdoor heb je de mogelijkheid om elke keer weer met vertrouwen, stevig, liefdevol en vol in je leven te staan. In verbinding met jezelf en de ander.

PRI® werkt om:

  • Grip te krijgen op dat wat jou weerhoudt om vol en open te leven.
  • Je emoties te ontwarren, waardoor je stevig in het leven kan gaan staan en vrijheid en autonomie ervaart.
  • Je minder somber te voelen en lichter te kunnen gaan leven.
  • Je angsten te overwinnen en vertrouwen in jezelf en anderen te ontwikkelen
  • Een gevoel van ‘moeten’ of ‘please-gedrag’ om te zetten in rust en grenzen voor jezelf en de ander. 
  • Je burn-out te overwinnen en herhaling te voorkomen.
  • Meer plezier te ervaren in de opvoeding van je kinderen en opvoedproblemen te verminderen.
  • Trauma een plek te geven.

Biografie / Over Hester Boersma

Verbinding is voor mij het sleutelwoord. Verbinding met jezelf, de ander, je omgeving, de kosmos, het bestaan... Ik ervaar het op momenten als het moeilijkste wat er is, en soms als de meest eenvoudige gebeurtenis met diepe impact en betekenis. Moeilijk en simpel tegelijk dus. 

Om te kunnen verbinden moet je emotionele pijn kunnen duiden en verdragen. Hoe je dat doet, daar ben ik mijn hele leven naar op zoek geweest. Ik studeerde voor hulpverlener in de opleiding Psycho Sociaal Werk. Vanuit mijn interesse in neuropsychologie ging ik psychologie studeren. Na de geboorte van mijn kinderen studeerde ik voor antroposofisch psychotherapeut. In mijn moederschap stuitte ik op de betekenis van vroegkinderlijk trauma. Ik zocht verder en verdiepte me in geboortewerk en studeerde voor biografisch coach. Alles bij elkaar een geweldige reis die me de mogelijkheid heeft gegeven om te kunnen werken vanuit mijn hoofd en hart. 

Zonder de PRI-methode was mij dit denk ik niet gelukt. Dit is dan ook de methode die ik voornamelijk toepas en waar ik mij aan heb verbonden in een opleiding tot PRI-therapeut. PRI stelt mij in staat om elke dag opnieuw het leven open te ontvangen en mijn vrije wil te leven. Soms is dat moeilijk, maar het is elke dag opnieuw een mogelijkheid en dan verassend simpel.  Ik wil dit graag aan iedereen leren en het vormt dan ook de basis van mijn therapie.

Praktijk Open Leven
Hester Boersma

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: