Persoonlijke groei Coaching - Diverse Coaching

VRIJ zijn van gedachten over ‘hoe het hoort’, wat ‘moet’ en wat zogenaamd normaal is.
Haarlem

Vrij zijn van gedachten over ‘hoe het hoort’, wat ‘moet’ en wat zogenaamd normaal is. Zo (her)ontdek jij jezelf en weet je hoe je door het leven wílt gaan. Dat is waar de coaching bij Annelin Henkes zich op richt.

Authentiek en vrij leven, hoe doe je dat?
oor het vinden van jouw eigen waarheid en je te ontdoen van ideeën over hoe je zou ‘moeten’ leven of ‘moeten’ zijn. Vaak zijn deze ideeën onbewust. Je neemt zaken voor waar aan, omdat je zo bent opgevoed, ‘iedereen het doet’, of omdat de maatschappij ‘nou eenmaal zo is’. Veel van deze ideeën zijn niet van jouzelf.  Ze veroorzaken frictie en ongemak in je dagelijks leven. 

In de coaching richten we ons op het verhelderen & heroverwegen van jouw (onbewuste) overtuigingen, patronen en daarmee verbonden emoties die jouw authentieke leven in de weg staan. Je wordt je weer bewust van vergeten of verstopte delen van jezelf, die je misschien meer naar voren wilt brengen. Zo word je echt jezelf, neem je beslissingen die daadwerkelijk bij je passen en begint je leven weer te stromen. 

In het coachingstraject bepaal jij zelf de richting en het tempo. De coaching is geschikt voor vele thema’s, zoals:

  • Je weet niet goed wat je wilt in je leven/relatie/werk.
  • Je voelt je onzeker, ervaart faalangst, hebt negatieve gevoelens over jezelf.
  • Je stelt hoge eisen aan jezelf, en wilt zoveel mogelijk perfect doen.  
  • Je vindt het lastig je grenzen te voelen en aan te geven.
  • Je hebt last van een burn-out of stress.
  • Je hebt een verlies te verwerken (persoon/baan/dier/etc.). 

Mijn manier van coachen omschrijf ik als intuïtief, speels, confronterend, filosofisch, verbindend (hoofd & hart) en altijd vanuit gelijkwaardigheid. Van harte welkom!

Biografie / Over Annelin Henkes

De interesse in mensen en het leven was er al op jonge leeftijd: wat drijft ons, wat doen we hier op deze aardbol en waarom zijn we hier eigenlijk?

Tijdens mijn studie psychologie kreeg ik weliswaar wetenschappelijke inzichten in het denken en doen van mensen, maar die dekten naar mijn idee niet de lading. Mijn ‘doorgrondingstocht’ ging verder, langs coaching & therapie, functies in het bedrijfsleven & de zorg en opleidingen als praktische filosofie & yogadocent.

Hoe meer ik leerde, hoe meer ik de waarheid achter Socrates’ uitspraak ontdekte ‘Alles wat ik weet, is dat ik niks weet’.
En juist die humble conclusie vormt nu de kern van mijn werk! Het leven en de mensen: ze zijn niet zwart-wit, er is niet één waarheid of norm die voor iedereen geldt. We hebben allemaal onze eigen waarheid. En jouw eigen waarheid: die wil ik je helpen vinden. Dan ben je écht vrij en kun je een authentiek leven leiden.

Inmiddels coach en train ik zo’n tien jaar mensen met de meest uiteenlopende vragen. Tevens werk ik een aantal dagen per week als psycholoog in een huisartsenpraktijk in Amsterdam. Mijn manier van coachen omschrijf ik als intuïtief, speels, confronterend, filosofisch, verbindend (hoofd & hart) en altijd vanuit gelijkwaardigheid.

Annelin Henkes
Annelin Henkes

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.