Persoonlijke groei Coaching - Lifecoaching

Enneagram Gezondheidstherapie: De Weg naar verandering
Haarlem

Waarom eerst ziek worden of in een crisis belanden? Vaak wachten we tot het een keer bij ons overloopt zodat we pas dan genoodzaakt zijn een volgende stap te zetten? Het kan anders en daar wil ik jou graag bij ondersteunen!

Ken je ware zelf en leg je talenten bloot. We zijn van onze talenten weg gelopen vanaf onze jonge jaren. Talenten  zitten nog vaak verborgen. Wij als mens hebben verdedigingsmechanismen en overtuigingen om ons heen gebouwd om onszelf te beschermen. Deze verdedigingsmechanismen en overtuigingen heb je onbewust geërfd van generaties terug. Middels deze therapievorm krijg je zicht op velen kernverlangens die nodig zijn om je talenten daadwerkelijk te kunnen gebruiken. 

Er zijn 12 kernverlangens die wij innerlijk nodig hebben. Deze kernverlangens hopen wij te ontvangen  tijdens onze ontwikkelingsweg tot 21 jarige leeftijd. Ouders zijn vaak niet in staat al deze 12 kernverlangens te geven aan hun kind. Dit komt doordat zij zelf meestal een paar kernverlangens gemist hebben. Het heeft te maken met wat de ouder zelf gedaan heeft met dit tekort aan kernverlangens. Als er geen bewustwording is in het tekort aan kernverlangens kan dat tekort generatie op generatie doorwerken. Dit kan doorwerken tot maar liefst 7 generaties  terug.

Gedurende ons leven gaan wij het tekort aan kernverlangens onbewust buiten onszelf zoeken. Als een soort wesp gaan we grijpen. We denken het te halen in een partner, in overmatig eten of juist extreme controle om niet te eten. Ook zoeken we het in drank, drugs of sex. Kortom, de gemiste kernverlangens zullen op een oneigenlijke manier worden aangevuld. Ik zeg oneigenlijk, omdat het tekort een mens uit balans haalt. Veel emotionele  problemen en zelfs lichamelijke kwalen kennen  de oorzaak in een  tekort  aan meerdere kernverlangens.

Biografie / Over Angela Gresnigt

Ik ben Angela, 55 jaar. Op mijn 42e ben ik in contact gekomen met de wijsheid van het Enneagram.

Ik ben me hierin gaan verdiepen en ik vond in de opleiding Enneagram Professional Coach tot Enneagram Integratie Kunde de ruimte waarin ik mezelf kon helen. Mijn denken, voelen en doen kwamen meer in evenwicht. 

Opleidingen:

  • A – verpleegkundige
  • Maatschappelijke Gezondheidszorg (MGZ)
  • Sociaal verpleegkundige in de GGD
  • Hoger Beroepsonderwijs Ouder – en Kindzorg
  • Opleiding Enneagram Professional Coach
  • Opleiding voor Enneagram Integratie Kunde Therapeute

Andere expertise:
Naast mijn vak als therapeut en coach, is mijn basisvak verpleegkundige met vele post HBO-opleidingen waaronder de laatst genoten opleiding casemanagment. Ook als verpleegkundige en individueeel begeleider kunt u mij inhuren.

Enneagram Gezondheidstherapie
Angela Gresnigt

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.