Persoonlijke groei Kinderen-Ouders

New Beginnings Programma voor gescheiden ouders
Bloemendaal

New Beginnings Programma is een 10 wekelijks programma, waarbij er juist aandacht is voor jou, als vader of moeder, in de periode na de scheiding. Want het is niet makkelijk om er te zijn voor je kinderen als het met jou zelf niet lekker gaat.

"Wij zijn gescheiden en ik voel me schuldig naar mijn kinderen toe. Hoe help ik ze wennen aan de nieuwe situatie? Ik heb het idee dat ze niet lekker in hun vel zitten, wat kan ik voor ze doen?"

Herkenbaar? Je bent niet de enige!

Op het moment dat jouw kinderen je heel hard nodig hebben, ga jij door je eigen periode van verdriet en pijn. Er kunnen zijn voor een ander is niet makkelijk als je niet de beste versie van jezelf bent. Ik help je graag om de balans en de rust terug te brengen in je gezin. Dat doe ik door het versterken van jouw ouderschapskwaliteiten.

  • Ik gebruik hiervoor het New Beginnings Programma. Dit programma bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten en twee telefonische check-ups. De bijeenkomsten bestaan uit een leergedeelte, voorbeelden, een praktijkgedeelte en thuisoefeningen.

Na afloop van dit traject merk je dat je een hechtere band met je kinderen hebt, dat jullie weer plezier maken, je kinderen voelen zich weer gehoord en gezien. Jij weet je kinderen buiten het conflict met de andere ouder te houden en je weet hoe je jouw kinderen kan laten vertellen wat er echt in hun hoofdje omgaat. Je gaat de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet. Dat is goed voor jou en goed voor je kinderen.

Je kunt New Beginnings zowel individueel als in een groep volgen. Er zijn aparte groepen voor vaders en voor moeders. De groep bestaat uit ongeveer 6 andere gescheiden vaders of moeders. 

Biografie / Over Jessica de Ridder

Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 9 jaar oud was. Mijn moeder stond er na de scheiding alleen voor met drie jonge kinderen.

Mijn moeder heeft het fantastisch gedaan. Niets dan lof voor deze sterke vrouw. Maar terugkijkend, moet het voor haar ontzettend moeilijk zijn geweest. Niet alleen om in haar eentje de zorg voor de kinderen op zich te nemen, maar ook om er te zijn voor ons terwijl zelf zij door een emotioneel moeilijke periode ging.

Het heeft tot dit jaar geduurd om mijn missie uit te voeren. Ik heb eerst mijn eigen rugzak opgeruimd. Daarna begon ik met de  opleiding tot Gezinscoach bij Sonnevelt. Daar kwam ik het New Beginnings Programma tegen, dacht ik gelijk:  “Hadden mijn ouders dit programma maar gevolgd”, ruim 30 jaar geleden!

Met de inzichten die het New Beginnings Programma gaf, begreep ik ook wat ik nodig had gehad in die tijd. Ik was altijd de clown, de druktemaker, degene waarover iedereen altijd zei: “met haar komt het wel goed”. Maar wat niet gehoord werd, waren de vragen die ik niet durfde te stellen. Wat niet gezien werd, waren de stille tranen die ik huilde om het gemis van het oude.

Nu komt mijn lang gekoesterde wens uit om er te zijn voor ouders en kinderen die het lastig vinden hun draai te vinden na de scheiding. Het New Beginnings Programma is goed voor jou als ouder en voor je kinderen. Dat is waar “voor gescheiden ouders” voor staat. 

Voor gescheiden ouders
Jessica de Ridder

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.