Gezondheid Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie Praktijk Hester Schaberg
Overveen

Orthomoleculaire therapie is een op wetenschap gebaseerde benadering die bij klachten of ziekte kijkt naar onderliggende onevenwichtigheden in het lichaam en deze behandelt door middel van voeding, leefstijl en supplementen.

Orthomoleculaire therapie richt zich op het vinden van de OORZAAK van klachten, in plaats van het behandelen van alleen de symptomen. Dus geen kortwerkend zalfje voor eczeem of psoriasis, maar onderzoeken wat ten grondslag ligt aan het ontstaan van de huidklachten en deze verstoring behandelen. Geen zakje vezels of medicijnen bij darmklachten, maar kijken waarom de darmen niet meer functioneren en dit bij de kern oplossen. Geen hormoontherapie bij schildklierklachten, maar de schildlier weer laten functioneren door de oorzaak van de ziekte weg te nemen. 

In onze huidige moderne samenleving hebben wij dagelijks te maken met factoren die verstorend werken op ons lichaam. Zo krijgen wij bijvoorbeeld ongemerkt allerlei toxines binnen. Denk aan uitlaatgassen, medicijnen, zware metalen via leidingwater, plastics, hulpstoffen in voeding, pesticiden, bacteriĆ«n en virussen. Daarbij zijn wij elke dag blootgesteld aan stress. We staan bijvoorbeeld altijd 'aan' door onze mobiele telefoons, we hebben uitdagende banen of thuissituaties die stressvol zijn, we ervaren de hele dag straling van onze mobiele telefoons en van internetmasten in de omgeving, ons lichaam ervaart stress van het westerse dieet dat wij volgen en we ervaren stress doordat we te weinig bewegen (kantoorbanen).

  • Wanneer ons lichaam geen optimale samenstelling van goede bouwstenen meer heeft, kunnen wij hier ziek van worden. De genetische aanleg van elk individu bepaalt welke ziekte zich manifesteert. 

Individueel advies over de oorzaak van jouw aandoening is het begin van herstel!

Biografie / Over Hester Schaberg

Hester Schaberg heeft psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarna is zij jarenlang actief geweest in het bedrijfsleven. De behoefte om mensen te helpen bleef echter aanwezig en gecombineerd met de nodige eigen ervaring met auto-immuun aandoeningen besloot zij om weer te gaan studeren.

Hester heeft de opleiding Medsiche Basiskennis afgerond, evenals de opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. 

Haar specialismen zijn:

  • Darmklachten;
  • Hormonale klachten;
  • Schildklier aandoeningen;
  • Auto-immuun aandoeningen; 
  • Huidklachten; 
  • Vermoeidheid;
  • ADHD en gedrag 

Praktijk Hester Schaberg
Hester Schaberg

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.