Duurzaamheid Land- en Tuinbouw

Tuinderij de Waardering; verbouw zelf groenten en fruit!
Haarlem

Sinds 2018 is Ecoring begonnen met het opzetten van een tuinderij in Schalkwijk aan het Tennispad.

Tuinieren is een belangrijk onderdeel van onze stichting. Naast het samen eten willen wij als groep onze eigen groenten en fruit laten groeien. Dit willen wij niet alleen omdat tuinieren therapeutisch werkt en mensen samenbrengt, maar ook omdat wij het belang van lokaal telen inzien. Niet alleen het milieu-ontlastende aspect is belangrijk, maar ook de persoonlijke verbintenis met het voedsel.

Wij willen vrijwilligers, buurtbewoners en eigenlijk iedereen enthousiast maken om zelf groenten en fruit te verbouwen.
Hiervoor hebben wij een aantal begeleiders beschikbaar die van wanten weten en graag hun kennis willen doorgeven. Op de verschillende stukjes land staan andere doelstellingen centraal (denk aan Creatief, Biologisch Dynamisch, Agrarisch). Op elk van deze stukjes land (zie locaties) zijn er het hele jaar door dingen te doen. Denk hierbij aan ploegen in het voorjaar tot oogsten in het najaar.

Voor het aankomende tuinseizoen willen wij gaan werken met het CSA-principe (community-supported agriculture).
Dit houdt in dat wij deelnemers zoeken die zich willen abonneren op de tuinderij. Je legt 150 euro in, in ruil voor circa 30 oogstweken. Denk aan seizoengebonden groenten zoals bladgroen in het voorjaar en kolen in het najaar. Je steunt een lokaal project en wij telen op een biologische manier.

  • Elke week kun je minimaal 3 verschillende soorten groenten komen ophalen of zelf oogsten. Je kunt langskomen op maandag, woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 5 uur.

Aanmelden voor het tuinseizoen 2019 kan nu!  

Biografie / Over Stichting Ecoring Haarlem

Ecoring Haarlem is een stichting die met name bestaat uit tieners en jongvolwassenen.

De eerste doelstelling van de stichting heeft een sociaal thema. Om de sociale band te verstevigen en een structuur te geven, maken we onze activiteiten zinvol en praktisch. We willen iets doen wat bijdraagt en van belang is. Ergens deel van uitmaken en bijdragen motiveer en inspireert. We hebben met elkaar gekozen voor een ecoproject. Een project om met buurtgenoten en gezellige mensen ons eigen voedsel te creƫren en hiervan samen te genieten.

Hier kan iedereen op eigen manier bijdragen aan het vormgeven en bouwen van de eigen toekomst.

Stichting Ecoring Haarlem
Stichting Ecoring Haarlem

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.