Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Mindfulness training (MBSR-IT)
IJmuiden

Mindfulness betekent aandachtig zijn, opmerkzaam zijn. Mindful leven betekent met aandacht leven. Meer en meer met de volledige aandacht in het huidige moment aanwezig zijn. Hier en nu.

Met mindfulness leer je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt nadrukkelijker ‘aan het stuur te zitten’ van je eigen denkgeest en je emoties. Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten. Het leven wordt makkelijker en voelt rijker aan.

  • Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat mindfulness effectief is voor het verlichten van o.a. stress, depressie, burn-out, angst, eetproblemen, slaapproblemen, pijn en (chronische) ziekte.

De 8 sessies van 21/2 uur bestaan o.a. uit zit- en loopmeditatie, bewegingsoefeningen, body-scans. Daarnaast is er educatie over o.a. de werking van stress, hoe ga je van de automatische piloot naar bewust leven, hoe zijn onze gedachten van invloed op onze stemming en waarneming, wat kost en wat brengt energie in jouw leven. De meditaties kunnen ook op een stoel of liggend gedaan worden.

Biografie / Over Christine Kootstra

Mijn naam is Christine Kootstra. Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer, categorie 1, aangesloten bij beroepsvereniging VMBN. Vanuit mijn eigen meditatiebeoefening ervaar ik veel mooie, waardevolle effecten, zowel op mentaal als lichamelijk niveau. Dit maakt dat ik het belangrijk en fijn vindt deze training door te geven aan anderen.

Ik woon in IJmuiden met mijn partner. Wij zijn een samengesteld gezin. Hij heeft 3 kinderen en ik 2. De jongste woont nog de helft van de tijd bij ons, de rest is inmiddels uitgevlogen. Mijn Friese afkomst verraad zich door mijn altijd nuchtere grondhouding. Mijn hobby's zijn lezen, yoga, miditeren, en ik wandel veel in de duinen en op het strand. Inmiddels ben ik verknocht aan de duinen en het strand in deze regio!

Ik beoefen sinds een aantal jaren Vipassana meditatie en volg regelmatig retraites in deze traditie. Ik ondervind zelf zoveel positieve effecten op mijn geest en lichaam van het mediteren, dat ik besloot de opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen om ook anderen te kunnen laten kennismaken met de heilzame effecten.

Ik ben gecertificeertd Mindfulness trainer, NLP trainer en heb de opleiding Systemisch Werk gedaan. Sinds 10 jaar werk als trainer in een grote GGZ instelling en heb met Martin Bulk een eigen bedrijf waarin ik naast andere trainingen ook de mindfulness training geef.

Vragen? Voel je welkom om contact op te nemen! Hartelijke groet Christine

Kootstra-Bulk Trainingen
Christine Kootstra

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.