Gezondheid Massage

Curatieve en preventieve Ayurvedische massages en therapieën
Santpoort-noord

Diverse Ayurvedische massages om te ontgiften, ten behoeve van verjonging, om diepe rust te ervaren, voor heling en verlichting.

Met goede handen en de beste medicinale kruidenoliën kunnen veel obstakels in lichaam en geest overwonnen en voorkomen worden. Het woord massage mag dan in het Westen relatief nieuw zijn, Oosterse culturen beschreven duizenden jaren geleden al vele (therapeutische) toepassingen: van het voorkomen en helen van ziekte, behandelen van pijnen, bescherming tegen de koude en het verbeteren van de spijsvertering tot de voorbereiding op de strijd.

Ayurvedische massage therapie werkt zowel preventief als curatief, versterkt het immuunsysteem en kalmeert het zenuwstelsel. Belangrijkste indicaties:

Indicaties voor Abhyanga zijn zwakte van lichaam of geest, burnout, stijfheid, spanningen en stress, angsten, pijnen, zenuwaandoeningen, psychische problemen, slapeloosheid, concentratieproblematiek, vermoeidheid en draagt bij aan de lichaamsbewustwording.

Marma is een perfect alternatief voor degenen die geen oliemassage willen ondergaan en draagt bij aan het verminderen en verwijderen van energetische blokkades zodat energie, ofwel prana, beter kan stromen.

  • Indicaties voor Shirodhara zijn stress, hoofdpijn, mentale uitputting, slapeloosheid, hyperactiviteit, concentratieproblematiek, depressie, geheugenproblemen, angsten en neurologische problematiek.
  • Indicaties voor Kati Vasti zijn lage rugpijn, spierpijn, stijfheid, ischias, artrose en hernia.
  • Indicaties voor Griva Vasti zijn cervicale artrose, whiplash en pijn, stijfheid of spanning van nek, schouders en hoofd.
  • Indicaties voor Janu Vasti zijn kniepijnen en artrose waarbij directe verlichting van pijn wordt ervaren.
  • Indicaties voor Uro Vasti zijn problemen met het hart, astmatische klachten en andere ademhalingsproblemen, het behandelen van opgekropte woede en onverwerkt verdriet.

Biografie / Over Richard Knol

Door aparte gebeurtenissen in het leven werd ik mij bewust van een bepaald talent. Dat waren best vreemde ervaringen daar mijn leven tot dan toe in het teken had gestaan van heel veel energie steken in het behalen van successen in de sport- en zakenwereld.

Na een rationele benadering hoe dit talent te gaan toepassen, kwam uiteindelijk Ayurveda letterlijk uit de lucht vallen. En het is sinds 2008 een schitterende reis aan het worden omdat de kennis van Ayurveda en de Veda's, waar Ayurveda onderdeel van is, in mij het beste resoneren.

Seizoenen en jaren volgen elkaar op. Regendruppels vinden hun weg terug naar de wolken om opnieuw te vallen. Gedachten en emoties komen en gaan. Je wordt geboren en gaat weer dood. Net als het leven kent kennis ook haar cycli. Telkens als ik me wil verdiepen in recentere kennis van o.a. filosofen, kwantumfysica en mindfulness zie ik veel oudere kennis opnieuw en slechts gedeeltelijk tot leven komen, vervormd door tijd, plaats, cultuur en bewustzijn.

Daar kan iedereen veel baat bij hebben, maar voor mij is de bron van kennis over het leven afkomstig uit het oude India. Ik pas deze kennis op mijn manier toe om de balans te behouden die zo essentieel is om zo lang mogelijk geluk en tevredenheid te kunnen ervaren, met een gezond lichaam en een vredige geest te midden van familie, vrienden en collega's. Dit geeft mij de beste inspiratie en meeste kracht om er voor anderen te mogen zijn.

Opleiding en scholing

  • Geschoold als HBO Bachelor Ayurvedic Practitioner® en Ayurvedic Technician® met de aanvullende HBO opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis.
  • Gecertificeerd yoga-asana instructor en yoga-filosofie student omdat Ayurveda en yoga zusterwetenschappen zijn en gezamenlijk het totale mindbody concept dekken.
  • Tevens Level-5 accreditatie bij de International Authority for Professional Coaching and Mentors.

Taraveda
Richard Knol

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: