Gezondheid Ayurveda

Ontspannen, helen en verlichten met Ayurveda: curatieve en preventieve natuurgeneeskunde
Santpoort Noord

Ik ben gespecialiseerd in herstel- en reïntegratie trajecten, ontspanningstherapieën, het behandelen van pijnen en het verlichten van fysieke-, mentale- en emotionele klachten middels Ayurveda: traditionele, curatieve en preventieve natuurgeneeskunde.

Staan angst, zorgen, nervositeit of stress in de weg? Belemmerd door pijn, stijfheid, vermoeidheid of zwakte? Ben je uitgeput, heb je moeite om uit het dal te komen of lukt het maar niet de volgende stap in het leven te nemen? Als je jezelf hierin herkent dan ben je aan het juiste adres.

Taraveda heeft een uitgebreid, maar gespecialiseerd aanbod om je weer in je element te brengen: consulten, adviezen over levensstijl en voeding, massage therapie en begeleiding. Meestal is na drie bezoeken al een enorme vooruitgang merkbaar.

Soms kan je beter cliënten aan het woord laten:

  • "Wow, wat een energie! Als ik mensen met een burn-out tegenkom stuur ik ze naar jou."
  • "Ik zat me name thuis niet lekker in mijn vel. Na drie fijne behandelingen was ik waar ik wilde zijn. Heel mooi traject."
  • "Een hele aparte ervaring waarbij ik rust en ontspanning op een ongekende manier heb ervaren."
  • "Ondanks mijn ernstige reumaklachten veel baat ondervonden bij Richard. Dankzij een combinatie van energetische behandelingen en massagebehandelingen ben ik lichamelijk veel fitter. Zeker een aanrader."

Biografie / Over Richard Knol

Door aparte gebeurtenissen in het leven werd ik mij bewust van een bepaald talent. Dat waren best vreemde ervaringen daar mijn leven tot dan toe in het teken had gestaan van heel veel energie steken in het behalen van successen in de sport- en zakenwereld.

Na een rationele benadering hoe dit talent te gaan toepassen, kwam uiteindelijk Ayurveda letterlijk uit de lucht vallen. En het is sinds 2008 een schitterende reis aan het worden omdat de kennis van Ayurveda en de Veda's, waar Ayurveda onderdeel van is, in mij het beste resoneren.

Seizoenen en jaren volgen elkaar op. Regendruppels vinden hun weg terug naar de wolken om opnieuw te vallen. Gedachten en emoties komen en gaan. Je wordt geboren en gaat weer dood. Net als het leven kent kennis ook haar cycli. Telkens als ik me wil verdiepen in recentere kennis van o.a. filosofen, kwantumfysica en mindfulness zie ik veel oudere kennis opnieuw en slechts gedeeltelijk tot leven komen, vervormd door tijd, plaats, cultuur en bewustzijn.

Daar kan iedereen veel baat bij hebben, maar voor mij is de bron van kennis over het leven afkomstig uit het oude India. Ik pas deze kennis op mijn manier toe om de balans te behouden die zo essentieel is om zo lang mogelijk geluk en tevredenheid te kunnen ervaren, met een gezond lichaam en een vredige geest te midden van familie, vrienden en collega's. Dit geeft mij de beste inspiratie en meeste kracht om er voor anderen te mogen zijn.

Opleiding en scholing

  • Geschoold als HBO Bachelor Ayurvedic Practitioner® en Ayurvedic Technician® met de aanvullende HBO opleiding Medische en Psychosociale Basiskennis.
  • Gecertificeerd yoga-asana instructor en yoga-filosofie student omdat Ayurveda en yoga zusterwetenschappen zijn en gezamenlijk het totale mindbody concept dekken.
  • Tevens Level-5 accreditatie bij de International Authority for Professional Coaching and Mentors.

Taraveda
Richard Knol

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: