Persoonlijke groei Kindertherapie

Integratieve Kindertherapie Kitty van Houten
Beverwijk

Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie (5-15 keer). Het is een vorm van therapie waarbij het gaat om het integreren van delen van de persoonlijkheid.

Onbewuste, ontkende en onverwerkte delen worden eigen gemaakt. Het is een proces van heling (heel maken). En als therapeut begeleid ik dat proces, door alle aspecten van uw kind in de therapie mee te nemen: emotioneel, cognitief, sociaal, lichamelijk en spiritueel.

De vorm van de therapie wordt in grote mate bepaald door de behoeften en mogelijkheden van uw kind. Het doel is dat uw kind zichzelf beter leert kennen en steviger in zijn schoenen gaat staan. Uw kind leert omgaan met zijn klacht(en) en komt zelf (of samen met mij) tot een oplossing voor zijn/haar probleem. Ik nodig u als ouders uit zich in uw kind te verplaatsen om hem of haar beter begrijpen en beter te kunnen helpen.

Momenteel heb ik een praktijk voor kindertherapie in Haarlem, waar ik met kinderen werk tussen de 4 en de 14 jaar met een diversiteit aan problemen en klachten. Voorbeelden van die klachten zijn: angsten, agressief gedrag, slaapproblemen, sociale onhandigheid en klachten als gevolg van hooggevoeligheid.

Praktijk voor Integratieve Kindertherapie Kitty van Houten
Kitty van Houten

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.