Persoonlijke groei Biografisch werk & Verhalen

Verteltheater en cursussen schrijven en verhalen vertellen
Haarlem

De Blauwe Kom is een organisatie die programma’s aanbiedt voor diverse groepen en leeftijden om actief aan mee te doen of om naar te kijken en te luisteren

  • In het verteltheater De Blauwe Salon, met plaats voor 20 personen, presenteren we in de herfst en wintermaanden verhalenvoorstellingen met muziek. 
  • U kun bij ons ook terecht voor: workshops poëzie, proza of vertelvaardigheden en schrijfcursussen via internet. In opdracht geven wij ook lezingen over poëzie en proza schrijven en trainingen in presentatietechnieken en verzorgen gastoptredens.

Zo bieden we voorstellingen aan met een thema: bijvoorbeeld, Verhalen van ver en Haarlems verhalen. We werken daarbij graag samen met muzikanten, zoals Dick Bartels (gitaar) Karin de Haan met o.a.  liederen van Schubert zang op gitaar begeleid door Dick Bartels.) en Marca Bahlmann (stem- en klankkunstenaar.

Op verzoek stellen we een verhalenvoorstelling voor u samen op uw locatie of in De Blauwe Salon.  Wij beschikken over een uitgebreid repertoire van bestaande en zelfverzonnen verhalen.  Heeft u zelf een thema of een onderwerp, dan hebben wij daar een passend verhaal bij.

De Blauwe Kom is in 2000 opgezet door Maya Plas en Nico van den Raad. Maya  is activiteitenbegeleidster, bezield vertelster, schrijfster, creatief vormgeefster. Nico is onderwijskundige, dichter, inspirerend verteller, schrijver, schrijfcoach.

AANBOD

  • verhalenvoorstellingen voor jong en oud met muziek
  • gastoptreden bij alle gelegenheden
  • interactieve lezingen: poëzie, proza
  • internetcursussen: proza, poëzie
  • workshops: proza, poëzie, boeiend vertellen
  • Verteltheater De Blauwe Salon aan huis

Voor meer informatie over Verteltheater De Blauwe Salon en ons overige aanbod nodigen we je van harte uit onze website te bezoeken.

Biografie / Over Nico van den Raad / Maya Plas

Wilt u uw gasten verrassen op een rondje theater in De Blauwe Salon op een dag en tijdstip naar keuze? Hou je van verhalen met zingeving? Of hou je van verhalen passend bij de tweede levenshelft met humor en wijsheid? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

In overleg met u stellen wij een programma samen van max. anderhalf uur (incl. pauze) met verhalen, poëzie en evt. muziek. Er kan ook een keuze gemaakt worden uit andere genres verhalen denk daarbij aan: humoristisch, avontuurlijk, historisch, verhalen van ver, bomenverhalen en nog meer. Een verhalenvoorstelling kunnen we combineren met gedichten die bij het thema van de voorstelling passen, denk bijvoorbeeld aan thema’s als: natuur, liefde, levensloop (met een expositie van kunstwerken), reizen, dieren, humor, enz.

In De Blauwe Salon is plaats voor maximaal 20 personen. De vergoeding bedraagt voor een groep tot tien personen € 90- (incl. koffie, thee), voor groepen groter dan tien vragen we € 5,- per persoon meer. Voor muziek wordt een extra vergoeding gevraagd.

Interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over locatie, aard van voorstellingen en eventuele extra’s.

De Blauwe Kom
Nico van den Raad / Maya Plas

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.