Duurzaamheid Natuur, Tuin en Landschap

Samen maken wij van jouw tuin een groene oase
Haarlem

Jouw tuin vergroenen en daarmee de stad vergroenen levert heel veel op. Een huis omringd door groen geeft ontspanning en plezier voor groot en klein. Ik help graag om jouw leefomgeving groener te maken en je huis een fijnere plek om in te wonen. Groen in de stad is enorm waardevol!

Je komt uit je werk, uitgeput. Maar dan... thuis... op je blote voeten in het gras. Een vlindertje fladert verstoord op, maar verder niets dan vredigheid. Even genieten... Rust.. Dan vanuit ver de vraag: of je een taartje wilt.... je wordt wakker uit je mijmering en kijkt recht in het stralende gezicht van de jonge bakker in de zandbak...

Oke, dit is wat poetisch..... maar een tuin, hoe klein ook, biedt vele mogelijkheden: spelen, ontdekken, ontspannen, eten en genieten. Ik geloof dat dat het best kan in een natuurlijke en groene tuin. Groen geeft namelijk ontspanning.

Mijn kracht ligt in het ontwerpen van duurzame en natuurlijk tuinen. 

  • Met een paar vierkante meter kun je al een leuke stadstuin creëren.
  • Ik gebruik zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen en gebruik zo veel mogelijk planten die lang meegaan.
  • De combinatie van grassen en meerjarige bloeiende planten in mijn ontwerp geeft daarnaast aan een tuin een natuurlijke uitstraling en vraagt relatief weinig onderhoud.
  • Verder werk ik graag met hout, schelpen en flagstones om de natuurlijke uitsraling van de tuin te versterken.

Biografie / Over Ad de Veld

Duurzaamheid en groen zijn de grote drijfveren van stadsvergroener Ad de Veld: “In 1999 ben ik in Wageningen afgestudeerd als ontwikkelingseconoom. Sindsdien heb ik veel verschillende dingen gedaan: van reisleider in Zuid Amerika tot productontwikkelaar in India en van webshopeigenaar tot initiatiefnemer van het Haarlems Groente Collectief.

Recent is daar één liefde aan toegevoegd en dat is het tuinarchitectuur. De Stadsvergroener is ontstaan na een uit de hand gelopen cursus tuinontwerp. Veel mensen kiezen voor gemak als het om hun tuin gaat en dat resulteert vaak in heel veel tegels met hier en daar een plant in een pot. Ik vind het prachtig om een steenwoestijn om te toveren in een groene oase waar je kunt ontspannen, waar je kinderen beestjes kunnen ontdekken en waar je met je blote voeten in je eigen gras kunt staan.

Stadsvergroener
Ad de Veld

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.