Persoonlijke groei Stressmanagement

Van burn-out naar werken en leven met plezier, zingeving en balans
Haarlem

Als je de afgelopen tijd zoveel op je bord hebt gehad dat je kampt met ernstige fysieke, mentale en emotionele klachten, dan ben je waarschijnlijk niet meer in staat om te werken. En vraag je je af: Hoe kom ik hier uit? Heb ik straks nog wel een baan? Hoe word ik weer gelukkig?

Ik ben een breed opgeleide burnoutspecialist en vitaliteitscoach en bied effectieve hulp bij het herstellen van (chronische) stress en burnout. Om mensen te coachen bij het hervinden van hun vitaliteit werk ik o.a. volgens de visie en werkwijze van de CSR-methode. Dit staat voor Chronische Stress Reversal: het omkeren van de neerwaartse spiraal waarin je kunt belanden door overbelasting of chronische stress.

Kenmerkend voor mijn stapsgewijze aanpak is dat ik holistisch op alle niveaus werk: lichamelijk, mentaal/emotioneel, gedragsmatig en een tikkeltje spiritueel. Een belangrijk onderdeel daarbij is je te bewegen van (teveel) denken naar meer voelen. Weer in contact komen met je eigen lijf om te voelen wat jij wilt en wat voor jou klopt. Ik reik je praktisch gereedschap aan en ga samen met jou de onderliggende patronen en valkuilen onderzoeken en aanpakken. Want alleen dan kun je duurzaam verandering brengen in je gedrag, je werk en je leven. 

Ik heb met deze aanpak al veel hoogopgeleiden succesvol uit hun burnout geholpen. Met de verworven inzichten en genomen actiestappen zijn ze met zelfvertrouwen en hernieuwde energie teruggekeerd naar hun (eigen of ander) werk, én naar een meer ontspannen en gelukkiger leven.

Biografie / Over Gertrud de Witte

Ik ben Gertrud en werkzaam als WerkgelukCoach.

Nadat ik een burnout kreeg tijdens mijn loopbaan in het internationale bedrijfsleven, besloot ik het roer om te gooien. Ik liet mezelf omscholen tot coach en therapeut en startte in 2007 mijn eigen bureau. Mijn missie is om hoogopgeleide professionals die, net als ik jaren geleden, vast zijn gelopen en hun geluk in werk en leven willen (her)vinden. Ik geloof in het zelfredzaam maken van mensen en daardoor help ik ze steviger in hun schoenen te staan en hun dromen waar te maken. Te groeien en te bloeien in het werk maar ook als mens.

De speerpunten in mijn coaching zijn:

  • Zingeving en bezieling: Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Welke bijdrage wil jij leveren? Wat is jouw ‘why’?
  • In je kracht en in contact met jezelf: Van (teveel) denken naar meer voelen. Weer in contact komen met je eigen lijf om te voelen wat jíj wilt en wat jouw waarheid is.
  • Inzicht creëren en opruimen: Oude bagage en overlevingsmechanismen die je niet langer dienen opruimen en verwerken, zodat je vrij bent om je verlangens te leven.
  • Praktisch en resultaatgericht: Ik reik je praktisch gereedschap aan om verandering te brengen in jouw situatie en we onderzoeken hoe jij jouw dromen op een haalbare en realistische manier kan manifesteren.

Mijn specialismen zijn HSP/hooggevoeligheid, zingeving, omgaan met perfectionisme, een hoge lat en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, en grenzen leren voelen en aangeven.


WERKERVARING EN OPLEIDINGEN

Na 2 HBO-opleidingen en studie-, woon- en werkervaring in het buitenland, heb ik jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. Onder andere als Product Manager/Inkoopster in de modebranche en als Brand Manager (Marketing) voor diverse A-merken in de gezondheidsproducten en zelfzorggeneesmiddelen.

Inmiddels ben ik breed opgeleid als coach en loopbaancoach en burnouttherapeut, waaronder: NLP Master Practitioner, gecertificeerd Familieopsteller, Traumawerk, Oplossingsgericht Werken, Ancestral Clearing Techniques, Yogadocent, Vitaliteitkunde, CSR-Chronische Stress / Burnout, Medische Basiskennis en vele andere.

Met de combinatie van mijn achtergrond in het bedrijfsleven, mijn persoonlijke reis en mijn kwalificaties als coach en therapeut begeleid ik nu hoogopgeleide dertigers en veertigers die weer de regie over hun eigen leven en loopbaan in handen willen nemen. Professionals die er achter willen komen wat het leven allemaal te bieden heeft en hoe ze meer uit zichzelf kunnen halen, met bezieling en bevlogenheid.

Op deze manier wil ik mijn bijdrage leveren aan het geluk en welzijn van anderen en hoop zo deze wereld een klein beetje mooier te kunnen maken.

ESENZIA Werkgelukcoaching
Gertrud de Witte

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.