Gezondheid Ayurveda

Een kleine leefstijl-verandering kan een groot effect teweeg brengen.
Haarlem

Ayurveda stimuleert je zelfhelend vermogen. Een kleine leefstijl-verandering kan een groot effect teweeg brengen. PuurAyurveda is aangesloten bij de BATC en volgt de 5 natuurgerichte principes.

Puur Ayurveda heeft als doel je te helpen je zelfhelend vermogen te bevorderen en meer zelfkennis en zelfliefde te ontwikkelen. Ayurveda betekend “kennis van het leven” en is een oude holistische geneeswijze.

Puur Ayurveda richt zich in eerste instantie op het aanpassen van voeding, dagritme en beweegpatroon. Kruiden, Ayurvedische kruidenpreparaten, ontspannende therapeutische massage methodieken die worden ingezet om het lichaam te reinigen bieden vaak mooie resultaten. Ik heb mij o.a. gespecialiseerd in stress en pijnbestrijding, spijsverteringsklachten, burn-out, overgewicht, immuniteit/weerstand en het balanceren van hormonen bij vrouwen.

Tijdens een eerste consult kijk ik met jou naar je constitutie, leef- en eetgewoonten, klachten en zorgen. Ik kijk naar onbalans en stel een Ayurvedische diagnose. Op basis van conditie/constitutie stellen we een behandelplan op. Ben je benieuwd of Ayurveda jou kan helpen? Maak een afspraak via de website of bel.

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (zie lijst BATC) geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit alleen wanneer natuurgeneeskundige behandelingen zijn opgenomen in de polisvoorwaarden van de aanvullende polis.

Biografie / Over Jacqueline van Hoorn-Mekes

Jacqueline heeft met veel plezier gewerkt als personeel & organisatieadviseur en maatschappelijk werkster.

Door een burn-out in 2000 kwam ze in aanraking met Ayurveda en werd haar interesse gewekt voor gezonde voeding en natuurlijke genezing. De behandelingen en adviezen hebben haar weer teruggebracht in haar energie en bron. Door zich verder te verdiepen in de Ayurveda is haar passie ontstaan voor deze leer en is zij gestart met Ayurvedische opleidingen.

Opleidingen:

  • HBO Ayurvedisch practitioner/therapeut.
  • HBO Medische basiskennis en HBO Psychosociale Basiskennis Plato eindtermen. Onderdelen van de opleiding zijn o.a. leefstijladvies en voeding, behandelingen waaronder massages, zwangerschap- en babymassage, begeleiden voor en na de bevalling.
  • HBO Maatschappelijk Werk
  • Loopbaanbegeleiding, coachen bij (werk)stress, burn-out, zingeving en persoonlijke kracht, traumaverwerking en omgaan met verlies.

Puur Ayurveda Natuurgeneeskundige Praktijk
Jacqueline van Hoorn-Mekes

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: