Welzijn Yoga

Moeiteloos bewegen naar diepe ontspanning. Laat spanningen los en laad lichaam en geest op.
Haarlem

In de yogalessen en de Art of Breathing training deel ik technieken en inzichten die jouw aandacht op moeiteloze wijze terugbrengen naar jouw eigen bron. In korte tijd laat je diepe stress los en voel je je weer energiek, helder en compleet.

We raken niet zozeer vermoeid door onze fysieke werkzaamheden. Het is onze mentale activiteit die dagelijks het meeste van onze energie opeist. Wat veel mensen echter in hun leven missen zijn de wijsheid en technieken die de aandacht moeiteloos en in korte tijd terugbrengen naar de eigen bron. 

Yoga: moeiteloos bewegen naar jouw eigen bron.

Zonder onze aandacht naar binnen te richten is werkelijke rust bijna onmogelijk. Zelfs in een paar minuten tijd kunnen we onze stress loslaten, onszelf opladen en weer fris en compleet voelen. 

Het is de kwaliteit van onze rust die ons helpt herstellen. Hoe dieper we leren ontspannen des te groter ons herstelvermogen en onze capaciteit om optimaal te blijven functioneren. Yoga geeft ons die kwaliteit van rust, helpt ons vrijer te blijven van stress en geeft ons de helderheid, de rust en het onderscheidingsvermogen die we dagelijks nodig hebben.

Art of Breathing: het geheim van onze adem

In de Art of Breathing training worden krachtige ademtechnieken aangeboden die stress, negatieve gedachten en emoties sterk verminderen, natuurlijke slaappatronen herstellen, hart- en hersenfuncties verbeteren, moeiteloos meditatie mogelijk maken en ons overdag helpen om tegelijkertijd gefocust en ontspannen te blijven. 

De Sudarshan Kriya is een unieke ademtechniek die u moeiteloos voorbij gedachten en gevoelens brengt naar een staat van diepe innerlijke rust. U laat opgeslagen spanningen los en ervaart een rust dieper dan slaap. Na beoefening van deze techniek ervaart u heldere alertheid, ruimte en rust in uw hoofd en voelt u zich weer evenwichtig, kalm en energiek.

Biografie / Over Robert Knol

I teach yoga, through yogasessions and the Art of Breathing, in its purity of ancient tradition. A holistic and effortless way of energizing and integrating body, mind and spirit through restorative yoga practice yoga poses, yogic breathing and deep rest that calms the body and relaxes the mind. It's an effortless path to a stress free body and mind.

Als voormalig Olympisch atleet en consultant heb ik aan den lijve ervaren wat de kicks en kosten zijn van het jarenlang op je top presteren. Een uiteindelijke burn-out was 25 jaar geleden het startsein van een reis in zelfonderzoek en bewustwording.

In het jaar 2000 ben ik ademtrainer en yogaleraar geworden. In de laatste 20 jaar heb ik evidence-based adem-, meditatie- en ontspanningstechnieken tezamen met praktisch toepasbare kennis over de nauwe relatie tussen lichaam en geest met meer dan 5000 mensen gedeeld in workshops en trainingen.

Als zakelijk coach help ik leiders en teams in het herstellen van de balans tussen presteren en herstellen, het vergroten van de energiecapaciteit en het herstelvermogen. Ik bekrachtig zelfverantwoordelijkheid wat leidt naar nieuwe gedragspatronen die de gestelde doelen ondersteunen.

Als trainer heb ik programma’s verzorgd voor bedrijven als ABN AMRO, Topsport Amsterdam, Shell, Stichting Sporttop, Pharmalead, NAM, Gemeente Wieringermeer, Stedin en Unilever.

Knol Trainingen
Robert Knol

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: