Persoonlijke groei Acupunctuur

Traditionele Chinese Geneeskunde zoals Acupunctuur, Kruiden, Cupping en Moxa
Haarlem

Hopeful Star TCM is al meer dan 15 jaar in het centrum van Haarlem gevestigd. In onze praktijk gebruiken wij diverse technieken uit de TCG geneeskunde zoals Acupunctuur, Kruiden, Cupping en Moxa. Regelmatig combineren wij deze behandelwijzen om een optimaal resultaat te behalen.

Vanuit een holistische benaderwijze kan met TCG een groot scala van ziekten behandeld worden zonder schadelijke bijwerkingen te veroorzaken. TCG heeft als voordelen dat het veilig, efficiënt en laag toxisch is. Uitgangsfilosofie van TCG is dat een gezond mens in balans is. Iemand die ziek is heeft een verstoorde balans en een TCG behandeling is er iedere keer op gericht op het terugbrengen van balans. Zodra het lichaam weer in een balans is kan het op eigen kracht verder werken aan herstel. TCG is niet het bestrijden van symptomen maar het wegnemen van de oorzaak van die symptomen.

Wij verzorgen het op een professionele manier uitvoeren van de behandelingen voor elke patiënt in een hygiënische, rustgevende en harmonieuze omgeving. Dat maakt deel uit van de TCG filosofie.

Biografie / Over Peter X Liu

Peter behaalde in 2014 zijn PhD graad in Acupunctuur en Tuina aan de Universiteit voor Chinese Geneeskunde van Zhejiang, China.

Hij heeft intensief gestudeerd bij veel beroemde Chinese artsen. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met het toepassen van Traditionele Chinese Geneeskunde en praktiseert sinds 2011 full time in zijn eigen praktijk, Hopeful Star TCM.

Peter behaalde eveneens een PhD graad in Westerse Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven, België, in 2004. Hij vervolgde daar zijn wetenschappelijk werk op het Laboratorium voor Experimentele Cardiologie. Peter heeft meer dan 20 peer reviewed studies geschreven en gepubliceerd in diverse wetenschappelijke bladen.

Peter X. Liu is lid van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde “Zhong”. Hij is een gekwalificeerd Acupuncturist, Kruidenarts en Tuina behandelaar.

Hopeful Star TCM
Peter X Liu

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.