Gezondheid Catering

The Happy Green Chef kookt en verzorgt vegetarische maaltijden op locatie
Haarlem

The Happy Green Chef kookt en verzorgt vegetarische maaltijden op locatie. Gerechten die goed zijn en voelen voor je lijf, hart en hoofd.

Dit kan zijn op de zaak; een lunch, netwerkbijeenkomst, cursus, training, borrel. Of bij je thuis; een verjaardag, bruiloft, jubileum, lunch, feestje, walking dinner. Ook kookt en verzorgt The Happy Green Chef maaltijden op yoga retreats.

  • Uit ervaring weet ik dat yoga en gezond eten hand in hand gaan.
  • Het draagt er toe bij dat je je happy voelt in je lijf, hart en hoofd.
  • Alles wordt door mij verzorgd; van de voorbereiding, de boodschappen, de aankleding tot en met de afwas aan toe.
  • Alle gerechten worden met liefde en aandacht bereid met verse biologische ingrediënten en zoveel mogelijk lokale producten.

De gerechten zijn seizoensgebonden, ik werk niet met vaste menu's. In overleg stellen we samen het menu op, waarbij rekening gehouden wordt met jouw wensen en eigen ideeën.

Biografie / Over Janine Beelen

Mijn naam is Janine Beelen en ik woon in Haarlem.

Na mijn studie aan de Hotelschool in Amsterdam heb ik in de horeca en toerisme in het buitenland gewerkt. Daarna heb ik bij verschillende internationale bedrijven in de regio Amsterdam gewerkt, steeds in commerciële- logistieke-en marketing functies. Banen vol afwisseling en hectiek. Maar toch, al die tijd bleef de horeca in mijn achterhoofd aanwezig en was ik in mijn vrije tijd veel met koken bezig.

Ik deed al een aantal jaar yoga en was bezig mijn eetpatroon aan te passen, geen kant en klaar maaltijden, geen potjes of bewerkte halffabricaten meer. Puur en vers moest het bij mij zijn. Waarom een potje pesto kopen als je zelf met verse basilicum, pijnboompitjes, olijfolie en een stuk kaas een heerlijke pesto maakt en die op smaakt brengt met je favoriete kruiden. Dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en het is zoveel lekkerder!

In het najaar van 2014 kwam ik in aanraking met de VIP Health & Nutrition koksopleiding in Haarlem. Dit is een 1-jarige professionele vegetarische koksopleiding met theorie-en praktijklessen, waarin verschillende voedingsfilosofieën worden behandeld, vegetarisch, vegan, auyurvedisch, macrobiotiek, raw food en patisserie. Ik ben de koksopleiding naast mijn werk gaan doen en heb deze begin 2016 afgerond. Een inspirerend jaar, waarin ik veel heb geleerd over uiteenlopende bereidingstechnieken en producten.

Er waren veel raakvlakken met yoga en het heeft letterlijk het vuurtje bij me aangewakkerd om me meer met voeding en koken te gaan bezighouden. Met de opgedane kennis heb ik mijn eigen voedings- en levensstijl verbeterd en aangepast. Hierdoor merkte ik al snel dat ik me gezonder en fitter begon te voelen en ook, heel belangrijk, dat ik het leuk vond om er mee bezig te zijn. Vaak was ik ’s ochtends al aan het bedenken wat ik ’s avonds voor het eten zou klaarmaken. Ook heb ik mensen in mijn omgeving kunnen inspireren door met vaak kleine veranderingen hun maaltijden lekkerder en gezonder te maken.

Vanaf eind 2016 kook ik af en toe voor groepen. Superleuk om te doen, het koken en de positieve reacties hierop geven me veel energie, ik word er echt blij van! Begin 2017 heb ik besloten mijn baan op te zeggen, om zo van mijn passie mijn werk te maken en me volledig op het koken te richten. Koken en eten is voor mij een heerlijke beleving en het is een droom die uitkomt om dit door middel van mijn gerechten met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen en te doen inspireren.

Meer weten? Neem contact op!

The Happy Green Chef
Janine Beelen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.