Gezondheid Acupunctuur

Praktijk voor behandeling van neuropathische pijn
Aerdenhout

Neuropatische pijn wordt veroorzaakt door schade aan zenuwen of doordat zenuwen niet normaal functioneren. Neuropathie en neuropatische pijn kan zeer invaliderend zijn, vooral als deze chronisch en heftig wordt.

Soms is de oorzaak niet duidelijk maar vaak kan het teruggeleid worden naar bepaalde ziekten, aangeboren aandoeningen of specifieke types van zenuwschade. Het kan zowel centraal (is in hersenen of ruggenmerg) optreden als perifeer (zenuwen in de rest van het lichaam).

Voorbeelden van ziekten die perifere zenuwschade veroorzaken zijn onder anderen:

  • Diabetes, Syndroom van Guillain-Barré, gordelroos, aangezichtspijn, hernia, kanker, MS, nierziekten en infecties.
  • Verschijnselen die daarbij horen kunnen zijn: scherpe pijn, branderigheid, tintelingen, gevoelloosheid in handen en voeten of op andere plaatsen van het lichaam.

Schade aan centrale of perifere zenuwen kan ook leiden tot neuropatische pijn. Bijvoorbeeld veroorzaakt door trauma en na chirurgische ingrepen (zoals hernia-operaties en amputaties) en na blootstelling aan toxische stoffen (zoals chemotherapie) of door aandoeningen zoals Carpale Tunnel Syndroom, Whiplash, ischias, hoofdpijn, schouder- en nekpijn, rugklachten, Centrale Pijn Syndroom (na een beroerte), post-traumatische dystrofie, fantoompijn, infecties en gewrichtsklachten.

  • Uitgangspunt van de behandeling is doeltreffende pijnstilling op een moderne wijze, zonder storende bijwerkingen.
  • Vaak bestaat de behandeling uit een combinatie van acupunctuur, pijnstillende crèmes en pijnstillende supplementen op natuurlijke basis. Soms is één daarvan al effectief.
  • Ook het voorschrijven van vitamines kan soms nodig zijn.
  • De voorgeschreven medicatie van uw huisarts of specialist kunt u gewoon blijven gebruiken. 

Behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de meeste Zorgverzekeraars vanuit het aanvullend pakket.Op zorgwijzer kunt u dat vergelijken.

De praktijk is niet rolstoel toegankelijk.

Biografie / Over H.J.M. Cobelens

Mijn naam is Henny Cobelens. Als arts ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) heb ik gevolgd aan de SNO (Stichting NAAV Onderwijs).

Mijn aandacht richt zich vooral op mensen met chronische pijn. Behandeling van pijn met acupunctuur is zeer effectief, nauwelijks belastend en zonder noemenswaardige bijwerkingen.

Daar waar de Westerse geneeskunde geen antwoord meer heeft op ernstige chronische pijn, of de behandelingen onwenselijke bijwerkingen hebben, kan met name als het gaat om chronische en neuropatische pijn de Traditionele Chinese Geneeskunde verlichting bieden. Het bestaat al 3000 jaar en heeft tot doel de balans in het lichaam te herstellen.

Steeds meer wetenschappelijk bewijs wordt geleverd voor de werkzaamheid van acupunctuur behandelingen. Zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een lijst opgesteld met indicaties waar acupunctuur als eerste keuze therapie wordt aangegeven. Dat daardoor deze geneeswijze meer en meer geaccepteerd raakt en daarmee ook een groter aantal mensen effectief geholpen kunnen worden, zie ik als een zeer positieve ontwikkeling.

Praktijk voor behandeling neuropathische pijn
H.J.M. Cobelens

H.J.M. Cobelens


06 80 16 90 29
praktijkcobelens AT gmail DOT com

Praktijk voor behandeling neuropathische pijn

Aerdenhoutsduinweg 22
2111 AP Aerdenhout

Lid van Bewust Haarlem

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: