Gezondheid Body Stress Release

Body Stress Release Kennemerland
Haarlem

Body Stress Release (BSR) is prachtige gezondheidstechnieken gericht op het loslaten van dieplichtende chronische spierspanning. De techniek is zacht en vriendelijk en daardoor geschikt voor iedereen - jong of oud, vrouw of man, ziek of gezond.

Elke dag worden we blootgesteld aan stress. Het woord 'stress' wordt vaak geassocieerd met te druk, te haastig, vervelend, deadlines, enzovoort. Toch is stress in een bepaalde mate ook noodzakelijk. Het houdt ons lichaam actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.

Zodra de grens tussen gezonde - en overmatige stress te vaak wordt overschreden is er sprake van overbelasting. De stress wordt dan door het lichaam als spierspanning vastgezet om het lichaam te beschermen.

Wanneer je te veel traint, overbelast bent door je werk, een ongeluk hebt gehad of bijvoorbeeld een emotioneel zware tijd hebt meegemaakt, dan verdedigt het lichaam zich met het vastzetten van spierspanning, ook wel 'body stress' genoemd. Door Body Stress/ spierspanning ontstaan blokkades in het zenuwstelsel en wordt het communicatie systeem in het lichaam ontregeld. Het zenuwstelsel heeft vele functies waaronder het besturen van de spieren, de organen, de zintuigen, het spijsverteringskanaal, de hormonen, de warmtehuishouding, het slaap- en waakritme enz. Wanneer dit niet meer optimaal functioneert, veroorzaakt dat klachten op allerlei gebieden. Denk hierbij aan:

  • pijnklachten of tintelingen in rug, nek, schouders of ledematen
  • hernia, onrustige benen
  • whiplashklachten, - migraine, duizeligheid of oorsuizing
  • blaasproblemen, menstruatie-, zwangerschaps- of overgangsklachten,
  • vaginisme
  • brandend maagzuur, darmklachten
  • huil baby, groeipijnen bij kinderen, reflux
  • bedplassen

Zodra de overbelasting geweken is en je rust neemt, begint het loslaten en herstel. Maar als de spierspanning er al lang zit, dan registreert je lichaam de spierspanning niet meer en kan het die dus niet meer loslaten. Denk maar aan een horlogebandje dat je lichaam ook niet meer registreert. Door deze body stress wordt de efficiƫntie van je lichaam verlaagd, waardoor je minder snel herstelt en je minder lekker in je vel zit.

Als BSR practitioner ga je door middel van een specifiek test mechanisme op zoek naar de spierspanning om deze plek vervolgens een release te geven. Een Release is een impuls/lichte druk op een van te voren uitgeteste plaats in een specifieke richting, om het lichaam te stimuleren de spanning los te laten.

Ik ben aangesloten bij de BSRAN en hierdoor worden onze consulten inmiddels door vele zorgverzekeraars vergoed.

Wilt u meer weten kijk op de website of neem vrijblijvend contact met mij.

Body Stress Release Kennemerland
Laura Sinnema

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.