Duurzaamheid Land- en Tuinbouw

Zelfoogst tuin en Zorgtuinderij
Bloemendaal

Tuinderij De Ark is een combinatie van een zelfoogsttuin en een zorgtuinderij waar op biologische wijze groenten, bloemen en kruiden geteeld worden.

De tuinderij staat onder leiding van een professionele tuinder, die wordt ondersteund door een groep deskundige en/of enthousiaste vrijwilligers. Tuinderij is gevestigd op landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal.

Oogstdeelnemer worden
Iedereen kan een oogstaandeel kopen bij Tuinderij De Ark. In ruil daarvoor kun je in het oogstseizoen wekelijks 4 à 5 groenten komen oogsten. De tuinders staan klaar om je daarbij te helpen. Meer informatie vind je op de oogstpagina.

Zorgtuinderij
Tuinderij De Ark is een erkende zorgtuinderij. We bieden een zinvolle werkplek en dagbesteding aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. De stichting Landzijde staat ons hierbij ter zijde. Je leest er meer over op onze zorgpagina. Overigens zijn ook vrijwillige begeleiders van harte welkom!

Ontmoetingsplek
Veel buurtbewoners hebben een oogstaandeel gekocht. Daardoor is Tuinderij De Ark voor hen een ontmoetingsplek. Maar een oogstaandeel staat open voor iedereen, ook als je wat verder weg woont. Kom dus meegenieten van de groente in de zomer, van de gezelligheid, van de mooie plek!

Daarnaast kunnen we altijd helpende handen gebruiken: we gaan er vanuit dat wie een oogstaandeel koopt, ook af en toe op de tuin wil komen werken. Heb je geen oogstaandeel, maar wel groene handen? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Kennismaken
Wil je kennismaken met Tuinderij De Ark, dan ben je welkom op landgoed Dennenheuvel. Als we er zijn, laten we de tuin graag aan je zien. Ook organiseren we af en toe bijeenkomsten en vieringen. 

Tuinderij De Ark
Tuinderij De Ark

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: