Gezondheid Sport en Beweging

Swim in Balance Haarlem
Haarlem

Met Free-up Swimming leer je een efficiënte en gezonde manier van zwemmen, met de Shaw Methode, gebaseerd op de Alexander Techniek. Ook heel geschikt voor mensen met rug of nekklachten. Resultaat is dat je verkwikt het water uit komt, alsof je een massage hebt gehad, in plaats van dat je helemaal moe bent. Speciaal geschikt voor triatlon zwemmers. Leer een effectieve, goed vol te houden borstcrawl zwemmen!

Free-up Swimming organiseert groepscursussen en individuele zwemles voor volwassenen, op basis van de Shaw Methode, in Haarlem. Je kunt kiezen uit les in het zwembad (het Spaarnehuys) of in natuurwater ('t Wed, in de duinen). De Shaw Methode is gebaseerd op de 100 jaar oude Alexander Techniek, die veel wordt gebruikt door professionele sporters, dansers, musici en acteurs. Free-up Swimming maakt deel uit van Alexander Techniek Praktijk Free-up. 

Je leert een efficiënte en gezonde manier van zwemmen, die met name geschikt is voor lange afstandzwemmen (bijv. triatlon training) omdat deze energie-zuinig is. Ook heel geschikt voor mensen met rug of nekklachten. Resultaat is dat je verkwikt het water uit komt, alsof je een massage hebt gehad, in plaats van dat je helemaal moe bent. 

Aanbod: 6-weekse groepscursussen crawl, vlinderslag of schoolslag | privéles of duolessen | learn-to-swim cursus | hulp bij watervrees | video analyse en coaching

Bekijk de introductie video hieronder, gemaakt door Steven Shaw, oprichter van de methode (in het Engels).

Biografie / Over Esther Visser

Esther Visser studeerde in 2014 bij Steven Shaw in Engeland af als gecertificeerd Shaw Methode leraar en volgde van 2012 - 2015 de full-time opleiding tot Alexander Techniek leraar, aan het Alexander Techniek Centre Amsterdam (ATCA).

Tijdens de Alexander Techniek opleiding hoorde zij over de Shaw Methode en omdat zij altijd dol op water was geweest, besloot zij te leren zwemmen op basis van de Alexander Techniek.

Haar enthousiasme over de methode groeide snel en nadat zij alle vier de slagen volgens de Shaw Methode had leren zwemmen besloot zij om al tijdens haar Alexander opleiding tegelijk ook de lerarenopleiding Shaw Methode te doen in Londen. Hiervoor vloog zij steeds heen en weer tussen Nederland en Engeland. Het was een prachtige combinatie met de Alexander Techniek opleiding.

In 2014 studeerde zij af als Shaw Methode lerares en in 2015 studeerde zij af als Alexander Techniek lerares. Daarnaast bleef zij concerten geven, want van oorsprong is Esther (en nog steeds) professioneel violiste, gespecialiseerd in barokviool, internationaal werkzaam op freelance basis. Zwemmen is voor musici een heel goede manier om het lichaam gezond te houden en blessures te voorkomen.

Nadat zij officieel was ingeschreven in het internationale SMART register van Shaw Methode leraren, richtte zij samen met haar collega Hylke Rozema 'Shaw Methode Nederland BV' op, waarmee zij sinds 2014 cursussen verzorgt in Amsterdam en Utrecht, onder de naam 'Swim in Balance'. Op dit moment zijn zij de enige twee Shaw Methode leraren in Nederland en zij overwegen om zelf een lerarenopleiding te starten.

Esther heeft sinds 2015 haar eigen Alexander Techniek praktijk 'Free-up', gevestigd aan de Bakenessergracht 41 in Haarlem. Dit is om de hoek bij het Spaarnehuys. Sommige leerlingen die een serie Alexander Techniek lessen bij haar volgen, doen af en toe een les in het water er tussendoor, omdat het water zulke goede feedback geeft over je spierspanning. Ook nemen haar leerlingen regelmatig deel aan een zwemcursus. Zij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek (NeVLAT) en bij de internationale Society of Alexander Technique Teachers (STAT).

Free-up Swimming is onderdeel van deze Alexander Techniek praktijk en verzorgt Shaw Methode lessen en cursussen in Haarlem.

  • Gecertificeerd Shaw Method leraar (SMART register, swimshawmethod)
  • Gecertificeerd Alexander techniek leraar (NeVLAT, nevlat)
  • Gecertificeerd STA zweminstructrice (STA-Award, sta.co.uk)
  • Pool Emergency Certificate (sta.co.uk)
  • First Aid Certificate (EHBO), RYA (rya.uk)

Swim in Balance Haarlem
Esther Visser

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: