Duurzaamheid Land- en Tuinbouw

Slow Food Haarlem
Haarlem

Slow Food Haarlem is een enthousiaste groep foodies en professionals die veel verschillende activiteiten organiseert zoals: de debatreeks Kauwkost, Eat-Ins, zaai- & oogstfeesten, workshops en het gezamenlijk bezoeken van Slow Food evenementen zoals ‘Slow Food in het Park’.

Verder proberen we Haarlemmers en Noord-Hollanders te betrekken bij onze missie mensen weer een actief onderdeel te laten zijn van de voedselketen. Dit doen we bijvoorbeeld door het opzetten van moestuinprojecten en debatreeksen.

IEDEREEN HEEFT RECHT OP GOOD, CLEAN, FAIR VOEDSEL

Slow Food zet zich daarom in voor een good, clean en fair voedselsysteem voor iedereen. Dat betekent: kwalitatieve producten, die zo min mogelijk impact hebben op de natuur met een eerlijke prijs voor de producent; toegankelijk voor iedereen.

Biografie / Over

Slow Food Haarlem is onderdeel van Slow Food Nederland en van de wereldwijde Slow Food beweging; ontstaan in Italië in 1989.

Wij zijn een grassroots voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. We brengen mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Met hen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan en we bieden een platform voor veranderaars; mensen die het anders durven te doen met aandacht voor mens, dier én natuur. Dit doen we door middel van onze Chefs Alliantie, de Ark van de Smaak en diners, workshops, proeverijen en campagnes op lokaal, nationaal en mondiaal niveau.

VOEDSEL IS VEEL MEER DAN EEN BASIS BEHOEFTE

Iedere dag zijn we als consumenten bezig met ons voedsel, maar het is meer dan alleen brandstof. Want wie produceert onze eten? Welke producten kiezen we en waar doen we onze boodschappen? De voedselkeuzes die we maken, hebben invloed op onze gezondheid, economie en natuur. Maar wat we eten, raakt ook aan onze cultuur, de politieke keuzes die gemaakt worden en hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien.

Slow Food Haarlem

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.